Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

VIDEO: Blesky při noční bouřkách zapálily dvě střechy. Hasiči zasahovali ve Šternberku a Dolní Sukolomi

, aktualizováno 17. srpna 2023, 10:38

Dva požáry způsobily blesky při bouřkách, které se v noci přehnaly Olomouckým krajem. Hasiči zasahovali u zapálených střech ve Šternberku a v Dolní Sukolomi na Olomoucku. Celkově vyjeli asi dvacetkrát, většinou šlo o popadané stromy, v Bělkovicích-Lašťanech čerpali vodu ze sklepa, v Konici spadl strom na včelín.

U Střeně hasiči z rozvodněné Moravy zachraňovali pět vodáků. Dítě, muž a tři ženy zůstali uprostřed řeky

Pět vodáků zachraňovali dnes po poledni u Střeně na Olomoucku hasiči z rozvodněné Moravy. Tři ženy, jeden muž a dítě narazili do vyvráceného stromu a doplavali na malý ostrůvek. Odtud je promrzlé dostala jednotka z Uničova pomocí motorového člunu.

"Krátce před třetí hodinou ráno jsme zasahovali u požáru střechy zemědělského objektu v Dolní Sukolomi, místní části Uničova. Budovu v rekonstrukci o rozměrech 15 krát 10 metrů hasilo pět jednotek. Podle vyšetřovatele je škoda 400 tisíc korun a uchráněné hodnoty přes 1,5 milionu," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Další požár byl v noci ve Šternberku, kde hořela střecha dílny u rodinného domu. "Hoří v celém rozsahu. Na místě bylo šest jednotek. Chráníme přilehlý rodinný dům a okolní stavby. Škoda se podle odhadu bude pohybovat kolem 2,8 milionu korun," popsala mluvčí hasičů.

Nad ránem hasiči dostali plameny pod pod kontrolou a dohašovali už jen  skrytá ohniska. Při požáru se propadla konstrukce střechy, která se zřítila dovnitř objektu o rozměrech 15 krát 10 metrů. Likvidací požáru hasiči uchránili majetek za šest milionů korun.

"Příčinou nočních požárů ve Šternberku a v Dolní Sukolomi je podle aktuálního zjištění našeho vyšetřovatele v obou případech úder blesku," potvrdila mluvčí hasičů Balážová.

V souvislosti se silnými bouřkami hasiči v noci na dnešek v Olomouckém kraji vyjížděli k více než dvaceti událostem, většinou se jednalo o popadané stromy. V 18 případech je odstraňovali z komunikací. V Bělkovicích-Lašťanech místní jednotka čerpala vodu ze sklepa rodinného domu poté, co tam vtekla z nedalekého pole. Hasiči také čistili kanalizaci a odstraňovali rovněž strom, který spadl v Konici na Prostějovsku na včelín. Také v Kokorách přerovští hasiči čistili komunikaci od naplavenin, které se do obce rovněž valily z okolních polí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky bouřky, blesk, požár, střecha, Šternberk, Dolní Sukolom, hasiči, Olomoucký kraj, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Blesky při noční bouřkách zapálily dvě střechy. Hasiči zasahovali ve Šternberku a Dolní Sukolomi  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.