Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Osmdesátiletý senior z Pivína se ztratil na procházce. Až do večera bezradně bloudil v polích

Několik desítek policistů a hasičů pátralo včera v podvečer po osmdesátiletém seniorovi z Pivína na Prostějovsku, který po poledni odešel na procházku, a nevrátil se. Vrtulník s termovizí nakonec muže našel na poli mezi Pivínem a Klenovicemi na Hané.

Policie radí, jak bezpečně na houby nebo na výlet do přírody, aby se nic nestalo

Každé léto musí policie v Olomouckém kraji vyhlásit několik pátracích akcí po lidech, kteří šli do lesa na houby nebo jen tak na výlet do přírody a ztratili se. Policie proto připomíná základní pravidla před odchodem z domu, aby se nic nestalo.

Policie dostala oznámení o pohřešovaném téměř osmdesátiletém seniorovi včera v 17:30 hodin. Muž odešel z domu v Pivíně hodinu po poledni na obvyklou procházku, ze které se nevrátil. 

"Rodina ho hledala, ale bohužel bezvýsledně, proto se obrátila na policii. Vzhledem ke zjištěným okolnostem se ihned rozjela pátrací akce a provedly se kontroly míst, kde by se dotyčný mohl nacházet, ale ani ty neměly kladný výsledek," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policie přizvala ke hasiče a vrtulník s termovizí. Do akce se zapojilo 16 policistů včetně dvou psovodů, 46 hasičů, psovodi i lezecké družstvo. "Okolí bylo rozděleno do čtyř sektorů, v nichž se pátralo v rojnici," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Nakonec seniora vypátral krátce před devátou večer vrtulník na poli mezi obcemi Pivín a Klenovice na Hané. "Bezradně se zde pohyboval," podotkla mluvčí policie. 

Muž byl silně podchlazený, hasiči mu poskytli první pomoc, zajistili tepelný komfort a předali ho záchranné službě. Ta ho převezla na ošetření do nemocnice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky pátrání, senior, procházka, hasiči, vrtulník, termovize, pole, Pivín, policie, Klenovice na Hané, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmdesátiletý senior z Pivína se ztratil na procházce. Až do večera bezradně bloudil v polích  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.