Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Cesta z Lazců do centra je rychlejší. Radnice nechala opravit lávku přes Mlýnský potok

Lidé z olomouckého sídliště Lazce se nyní do centra města dostanou rychleji. Radnice nechala opravit lávku přes Mlýnský potok, a lidé tak mohou opět chodit Vlkovou ulicí. Lávka byla tři měsíce zavřená. Téměř padesát let starý most už potřeboval generální opravu, která přišla na 3,5 milionu korun.

Bobři na Nemilance v Olomouci dělají vrásky ochranářům. Občas pokácí i nové stromy nebo keře

Bobři, kteří se usadili na Nemilance v Olomouci, dělají vrásky ochranářům. Potomci zvířat, která se v devadesátých letech vypouštěla zpět do krajiny, občas pokácí i nové stromy nebo staví hráze na nevhodných místech. Olomoucký magistrát je...

Lávka dostala novou izolaci, povrch a proběhla také kompletní sanace mostní konstrukce a spodní stavby. Práce zkomplikovala skutečnost, že k dispozici už nebyla projektová dokumentace k původnímu mostu z roku 1975. Dělníci proto museli nejdříve odkrýt vrchní vrstvy, aby zjistili, jak byla lávka vlastně postavena.

"Ukázalo se, že stavba lávky nebyla tenkrát provedena zcela standardně a nešlo s jistotou určit polohu trámů s předpjatou výztuží, které se nesmí jakkoli poškodit. Místo výkonnější techniky tak musela stavební firma odstraňovat betonové části svršku pomalu, po malých částech, pomocí řezačky betonu a sbíjecího kladiva, což výrazně prodloužilo dobu prací. Kvůli dodržení termínu proto bylo nutné začít pracovat i o víkendech," vysvětlil vedoucí odboru dopravy na olomouckém magistrátu Marek Černý.

Nyní už je lávka ve Vlkově ulici průchozí. Kromě rekonstrukce stavební firma provedla také nové opevnění koryta a dláždění chodníku, které je u lávky. Rekonstrukce stála 3,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc/Jana Doleželová

Štítky lávka, Mlýnský potok, oprava, centrum, Olomouc, radnice, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta z Lazců do centra je rychlejší. Radnice nechala opravit lávku přes Mlýnský potok  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.