Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na pomoc v boji s rozsáhlými požáry, které sužují Řecko, odjeli také hasiči z Přerova

Na pomoc řeckým kolegům při hašení tamních rozsáhlých požárů odjeli i hasiči z Přerova. Řekové požádali o pomoc prostřednictvím Mechanismu civilní ochrany Unie, Česká republika okamžitě poslala jednotky pro letecké a pozemní hašení.

"Připojujeme se ke kolegům. Z profesionální stanice Přerov doplní odřad směřující do Řecka na pomoc při likvidaci rozsáhlých požárů i naši příslušníci s pozemní technikou," potvrdil mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Z České republiky odjelo celkem 64 lidí, 53 hasičů z Olomouckého, Středočeského, Jihomoravského, Moravskoslezského kraje a Prahy, záchranáři, členové servisního týmu a přes třicet kusů zásahové a další techniky. "Celý modul je koncipován tak, aby byl maximálně soběstačný pro nasazení po dobu až 10 dnů. Místo působení bude upřesněno. Příjezd do Řecka předpokládáme ve středu ve večerních hodinách," uvedla mluvčí hasičského sboru Martina Götzová.

VIDEO: Hasiči trénovali potápění ve Výklekách. V unikátních záběrech ukázali tajemství podvodního světa

Hasiči se specializací na potápění se při pravidelném tréninku ponořili pod hladinu lomu ve Výklekách na Přerovsku. V unikátních záběrech ukázali, jak to vypadá na dně oblíbeného lomu, a odhalili tajemství, která se v tichém vodním světě...

Jednotka pro letecké hašení s vrtulníkem Black Hawk zahrnuje kromě šestičlenné posádky devět hasičů a další příslušníky. Cílem je letiště Tatoi severně od Athén, tým pak bude operovat podle instrukcí Řeků.

"Situace s lesními požáry, které sužují Řecko v průběhu celého léta, se opět zhoršila a Řekové požádali o letecké hašení a pozemní týmy hasičů. Česká republika nabídla moduly pro letecké i pozemní hašení. Nasazení obou týmů Česká republika zprostředkovala během pár hodin, nabídka byla řeckou stranou akceptována," dodala mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, Přerov, Řecko, pomoc, hasiči, Česko, Praha, Olomoucký kraj, Středočeský kraj, Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, Athény

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pomoc v boji s rozsáhlými požáry, které sužují Řecko, odjeli také hasiči z Přerova  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.