Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Tragédie během oslav konce prázdnin: v rybníku na Šumpersku se utopil mladý muž

, aktualizováno 28. srpna 2023, 14:29

K tragické události vyjížděly v pátek před půlnocí složky IZS do obce Sudkov na Šumpersku. V tamním rybníce se utopil dvaadvacetiletý mladík. Najít se ho podařilo až po desítkách minut. Na hřišti v sousedství vodní plochy probíhala oslava konce prázdnin.

Zprávu o tragické události v Sudkově přinesl server rej.cz, podle kterého se měl mladík vsadit, že v noci doplave na ostrůvek uprostřed rybníku. Přesné okolnosti a příčiny tragédie jsou předmětem policejního vyšetřování.

„Po plavci pátrali policisté a hasiči na člunech, kterým se podařilo společně s místním rybářem zhruba po půl hodině plavce pod hladinou nalézt. Bohužel již bez známek života. Úmrtím dvaadvacetiletého mladíka z Blanska se zabýváme. V této souvislosti byla nařízena soudní pitva,“ řekl k události krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Tragický víkend u jezer v kraji: jak snížit riziko a na co si dát pozor při záchraně tonoucího?

Dvojnásobné tragické připomenutí nebezpečí utonutí přinesl uplynulý víkend v Olomouckém kraji. Při koupání zemřela v sobotu třiačtyřicetiletá žena v jezeře Poděbrady u Olomouce, o den později potkal obdobný osud jedenasedmdesátiletou seniorku u...

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikiskové potvrdila, že mladíkovi už nebylo pomoci. „Po příjezdu lékaře na místo už byly u pacienta jisté známky smrti, z naší strany tak došlo již jen k ohledání zemřelého,“ konstatovala mluvčí záchranářů.

V Olomouckém kraji se letos černým písmem zapsala z pohledu úmrtí osob během koupání první polovina července. Na přírodním koupališti Poděbrady u Olomouce zemřely v průběhu jednoho týdne dvě osoby, k tragické situaci došlo i na jezeře v Tovačově, kde se utopila seniorka.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Rybník Sudkov - Sportovní rybolov

Štítky neštěstí, utonutí, utonulý muž, utopení, smrt, úmrtí, Sudkov, tragédie, Šumperk, Sudkovský rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie během oslav konce prázdnin: v rybníku na Šumpersku se utopil mladý muž  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.