Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Hasiči likvidovali požár na psychiatrii ve Šternberku. Personál musel evakuovat devět pacientů

, aktualizováno 9. září 2023, 10:49

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly dnes večer požár v psychiatrické léčebně ve Šternberku. V jedné z izolačních místností začala hořet boční ochranná stěna, kouř zasáhl celé oddělení. Personál musel evakuovat devět pacientů, zraněn nebyl nikdo.

Šest jednotek hasičů zalarmoval na ránem požár vily v Moravičanech na Šumpersku. S plameny bojovali hasiči i s využitím výškové techniky, oheň se rozšířil i na střechu rozlehlé stavby. Škoda je podle prvotních odhadů na úrovni 20 milionů korun.

Hořet začala dnes večer izolace na jedné z místností psychiatrické léčebny ve Šternberku. "Personálu se hoření podařilo usměrnit, kouř však zasáhl celé oddělení. K místu proto vyrazily jednotky profesionálních hasičů ze Šternberka a Uničova a dobrovolní hasiči z Bělkovic-Lašťan a Bohuňovic," popsal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

V chodbě byl hustý kouř, v jedné z izolačních místností hořela boční ochranná a izolační stěna. Hasiči plameny rychle zlikvidovali. "Včasným zásahem naštěstí nedošlo k výraznému rozhoření s prostupem do dalších místností a vyšších pater. Hasiči v dýchací technice s využitím nastavovacích žebříků otevřeli okenní ventilaci a s využitím pomocné přetlakové ventilace patro postupně odvětrali," uvedl mluvčí hasičů.

Co je přesnou příčinou požáru, vyšetřovatel hasičů teprve zjišťuje, vyloučena není nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Personál musel evakuovat celkem devět hospitalizovaných pacientů, vše se však obešlo bez zranění. Výše škody bude známa až po celkové kontrole léčebny, škoda však podle hasičů nebude příliš velká.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, psychiatrie, léčebna, Šternberk, pacient, evakuace, hasiči, Olomoucký kraj, Uničov, Bohuňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči likvidovali požár na psychiatrii ve Šternberku. Personál musel evakuovat devět pacientů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.