Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V Drahanovicích začíná nový školní rok až dnes. Obec musela vybudovat provizorní třídy, škola má špatné krovy

V Drahanovicích na Olomoucku začíná nový školní rok až dnes, začátek musel být o týden posunut kvůli špatnému stavu krovu školní budovy. Děti proto měly minulý týden ředitelské volno a ode dneška se budou učit v provizorních prostorách na obecním úřadě a v místní galerii.

"Naštěstí šlo vše podle plánu a můžeme zahájit školní rok v náhradních prostorách," potvrdil starosta Drahanovic Tomáš Kröner. Základní škola má pět tříd a chodí do ní 65 žáků. Dělníci postavili v zasedací místnosti obecního úřadu sádrokartonovou akustickou příčku, díky níž vznikly dvě náhradní třídy pro 22 dětí. V Galerii u Kalicha byla vybudována další třída. Část dětí bude dočasně dojíždět do školy v nedalekých Slatinicích.

Obec chce u fotbalového hřiště vybudovat provizorní školu z mobilních kontejnerů, která zajistí dětem potřebné zázemí do doby, než bude budova staré školy opravena. "Děláme vše pro to, abychom zhruba za tři měsíce postavili mobilní školu a žáky dali zpět na jedno místo," podotkl Kröner, podle kterého si obec mobilní kontejnery pronajme. Podobná škola z mobilních kontejnerů byla před časem postavena v Moravské Nové Vsi, kam se zástupci Drahanovic minulý týden zajeli podívat.

První dáma Eva Pavlová dnes přivítala děti v Jindřichově na Šumpersku, do zdejší školky chodila

Netradiční zahájení školního roku dnes zažily dvě desítky dětí z malotřídky v Jindřichově na Šumpersku. Už o půl osmé ráno se s nimi vítala manželka prezidenta republiky Eva Pavlová. Malou obec s tisícovkou obyvatel si nezvolila náhodně, do...

Drahanovice chtějí mít do jara příštího roku hotovou projektovou dokumentaci a získat povolení pro celkovou rekonstrukci budovy základní školy. Rekonstrukce má skončit do začátku školního roku 2025/2026. "Do té doby budou naše děti docházet do mobilní školy v Drahanovicích," uvedl starosta.

Obecní úřad si stavebně-technický průzkum konstrukce krovu základní školy objednal 21. června a výsledky dostal 30. srpna. Poté rozhodl o okamžitém uzavřené celé školní budovy. Statik upozornil na to, že více než 100 let staré dřevěné trámy v mezipodlaží jsou ve špatném stavu, což ohrožuje bezpečnost školáků i pedagogů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto skoladrahanovice.cz

Štítky školní rok, začátek, Drahanovice, krov, oprava, základní škola, Olomoucký kraj, kontejner, Slatinice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Drahanovicích začíná nový školní rok až dnes. Obec musela vybudovat provizorní třídy, škola má špatné krovy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.