Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Na Konicku silná bouřka vyplavila několik obcí. U Dzbelu je uzavřena silnice, poškodila ji voda

, aktualizováno 13. září 2023, 21:04

Konickem na Prostějovsku se dnes odpoledne prohnala silná bouřka. Voda z přívalových dešťů vyplavila několik obcí, hasiči čerpali vodu hlavně ze sklepů a garáží. Bouřka se postupně přesunula nad Prostějov. U Dzbelu voda poškodila silnici, nyní je uzavřená.

"Konickem se prohnala silná bouřka. Ve Dzbelu zaplavila voda z polí jednu ulici a vlila se i do některých sklepů a garáží. Prozatím máme hlášených asi pět domů, kde se bude čerpat. Voda se vlila i do osad Ladín a Ponikev," potvrdila kolem šesté hodiny odpoledne mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Podle svědků, kteří sdíleli fotografie na sociálních sítích, voda tekla také po silnici v nedalekém Ludmírově. 

Na místě operovalo minimálně šest jednotek hasičů, kteří těžkou technikou čistili propustky, aby voda mohla odtéct, a čerpali vodu. Bouřka se postupně přesunula nad Prostějov.

Podle hejtmana Josefa Suchánka (STAN) voda, která se prohnala přes Dzbel, poškodila také část komunikace. "Situace na místě se postupně stabilizuje, voda opadává a je odstraňováno naplavené bahno," uvedl hejtman.

Hasiči potvrdili, že komunikace, která byla poškozena přívalovým deštěm, leží za obcí Dzbel. "Komunikace je uzavřena a se správou železnic monitorujeme také místní trať, zda nedošlo rovněž k jejímu poškození," sdělila mluvčí hasičů.

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly dnes večer požár v psychiatrické léčebně ve Šternberku. V jedné z izolačních místností začala hořet boční ochranná stěna, kouř zasáhl celé oddělení. Personál musel evakuovat devět pacientů, zraněn nebyl nikdo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, FB Kronikář obce Ludmírov

Štítky sklep, bouřka, škody, čerpání, přívalový déšť, garáž, Prostějov, okres Prostějov, Ladín, Ponikev, Dzbel, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Na Konicku silná bouřka vyplavila několik obcí. U Dzbelu je uzavřena silnice, poškodila ji voda  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.