Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Tramvaj přejela v Olomouci seniorku. Devastující zranění neměla šanci přežít

, aktualizováno 15. září 2023, 6:35

Na zastávce Výstaviště Flora v Olomouci se stala ve čtvrtek odpoledne nehoda, po které už nebylo sedmaosmdesátileté důchodkyni pomoci. Ženě přivřely dveře tramvaje nohu při vystupování a následoval její pád. Přesto se souprava rozjela a došlo k tragédii. Událost vyšetřuje policie pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

K nehodě se smrtelným zraněním došlo ve čtvrtek okolo 14. hodiny, zranění ženy po kontaktu s tramvajovou soupravou byla neslučitelná se životem. Na místo vyráželo podle mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikiskové pouze lékařské vozidlo systému rendez-vous. „Žena seniorského věku utrpěla devastující zranění těla, z naší strany neprobíhaly ani žádné záchranné práce. Jednalo se rovnou o ohledání zemřelé osoby,“ informovala mluvčí Mikisková.

Hrozivě vypadající následky nehody pozorovali Olomoučané ve čtvrtek v noci a poté i v pátek ráno na tramvajové zastávce Pionýrská v Brněnské ulici. Dvaašedesátiletá žena prorazila s vozem BMW na rovném úseku zábradlí u stanice MHD a přejela i...

Přesné okolnosti a příčiny tragické události zjišťují na místě policisté. „Dle prvotních informací sedmaosmdesátiletá seniorka vystupovala ze druhého vozu tramvaje, a přitom ji zachytily dveře za dolní končetinu. Tramvaj se vzápětí rozjela, žena upadla a došlo ke kontaktu s tramvají, která ji bohužel usmrtila. U řidiče tramvaje byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem,“ přiblížila tragickou situaci policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že policisté zahájí úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. „Šetřením okolností této tragické události se v současnosti zabýváme a prověřování bude probíhat i v následujících dnech,“ podotkla policistka. Podle serveru dopravniinfo.cz je předpokládaná doba uzavírky ulice Wolkerova, ve které ke kolizi došlo, stanovena do 18 hodin.

„V souvislosti s tragickou dopravní nehodou projevujeme hlubokou lítost nad úmrtím naší cestující. Událost je v šetření Policie ČR a Drážní inspekce, do ukončení vyšetřování a stanovení příčin této tragické nehody nemůžeme, i pro nedostatek informací, událost více komentovat,“ sdělil předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouce Jaroslav Michalík. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala nicméně inspektoři této organizace událost na místě neprošetřovali.

Na několikahodinovou uzavírku reagoval DPMO zajištěním provizorního vedení dopravy, tramvajové linky 1, 4 a 6 jezdily odklonem. Neobsluhovaly tak trasu od Okresního soudu na Novou ulici a zpět. Linka číslo 1 se ve čtvrtek odpoledne otáčela ve vozovně, linky 4 a 6 jezdily do Neředína. „Náhradní autobusová doprava X je vypravena z Náměstí Hrdinů přes Svornosti na Novou Ulici bez obsluhy zastávek Okresní soud, Výstaviště Flora, Wolkerova, Fakultní nemocnice a Pionýrská. Z Nové Ulice jsou obsluhovány autobusové zastávky Pionýrská, Fakultní nemocnice, Wolkerova a tramvajové zastávky Výstaviště Flora, Okresní soud a Náměstí Hrdinů u označníku G,“ uvedla mluvčí DPMO Anna Sýkorová.

Nehoda u olomouckého vodojemu má tragické následky. Seniorka v nemocnici zemřela

Při dopravní nehodě na Okružní ulici v Olomouci se v minulém týdnu vážně poranila devětasedmdesátiletá cestující v autobuse městské hromadné dopravy. Po havárii odvezla ženu sanitka do nemocnice, zraněním však po několika dnech podlehla....

V Olomouci jde o mimořádnou událost. Nejvíce smrtelných střetů s tramvají řešila policie v roce 2003. Nejprve v září zemřel pětapadesátiletý muž z Měrotína, kterého tramvaj zachytila nedaleko olomouckého hlavního nádraží ve chvíli, kdy přecházel přes přechod pro chodce, další chodec zemřel podobným způsobem v prosinci. Ve stejném měsíci zemřel čtrnáctiletý chlapec, kterého zachytila tramvaj. Chlapec a jeho starší kamarád se tehdy vozili na spojovacích hácích vozů tramvajové soupravy. Mladší z nich však za jízdy spadl a tramvaj ho vláčela zřejmě několik metrů.

Naposledy policie vyšetřovala smrt v olomoucké městské hromadné dopravě loni v květnu, když zemřela na následky zranění v jednom z autobusů devětasedmdesátiletá cestující. Stalo se to poté, co se autobus střetl s osobním autem, jehož řidič nedal vozu přednost v jízdě. Seniorka těžkým zraněním podlehla po několika dnech v nemocnici.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky Nehoda, tragická nehoda, smrtelná nehoda, nehoda tramvaj, nehoda Olomouc, uzavírka, odklon tramvají, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukas Vagner

Nejhorší je asi to, že tramvaj zastavila až na další zastávce na popud cestující. Ta vběhla do kabiny řidiče s tím, jestli mu nevadí, že paní přejel. Na to řidič pouze arogantně pokrčil rameny. Přinutila ho volat dispečink a až poté se začala situace řešit. Moje máma jela tramvají a tvrdí, že lidé mačkali i tlačítko STOP. Také bez reakce. Na místě byla skupinka děvčat, která začala histericky křičet. Tak máma poznala, že se něco děje. Běhá z toho mráz po zádech. Doufám, že na to řidič doplatí.

Čtvrtek, 14. září 2023, 18:53Odpovědět

Petr Novák

Tlačítko stop je zastavení v zastávce na znamení.

Pátek, 15. září 2023, 09:24Odpovědět

Tramvaj přejela v Olomouci seniorku. Devastující zranění neměla šanci přežít  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.