Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Vítězství na Velké pardubické slaví desetiletý valach Sacamiro ze stáje na Přerovsku

Velkou pardubickou dnes vyhrál favorizovaný desetiletý valach Sacamiro v sedle s Janem Faltejskem z rodinné stáje v Beňově na Přerovsku. Vítězný hnědák vylepšil loňskou třetí pozici a získal pro svého majitele největší část z pětimilionové dotace.

Čtyřicetiletý žokej Jan Faltejsek slavnou steeplechase ovládl už pošesté a upevnil si druhé místo v historických statistikách za osminásobným vítězem Josefem Váňou. Vítězný hnědák je svěřencem Evy Petříkové.

Faltejsek ve vítězství věřil až po posledním skoku. "Když šel mezi vodama okolo mě Star, tak jsem si říkal, že bude hodně těžké ho porazit, protože tam měl dobrý nástup. Já jsem si tak trochu počkal. Stejně jsem neměl kam, protože přede mnou byl Kaiserwalzer, takže jsem si musel počkat. To, že kůň má závěr, to už několikrát prokázal. I tohle mi dost pomohlo," radoval se Faltejsek.

Do poslední překážky byli ve hře o vítězství také nakonec čtvrtý Lombargini a pátý Kaiserwalzer. "Mezi vodama jsem si myslel, že když budeme do tří, bude to fajn. Kaiserwalzer furt upaloval, obrovský nástup měl Star, vedle mě byl hned Talent," líčil vítězný žokej.

FOTOGALERIE: Jan Saudek osobně ukončil rekordní výstavu. V Přerově byl k vidění i raritní snímek X

Přes celé Horní náměstí v Přerově se vinula ve čtvrtek v podvečer fronta lidí, kteří čekali na vstup do městské galerie. Blížil se začátek slavnostní derniéry výstavy Jan Saudek 88 za osobní účasti proslulého fotografa a zájem Přerovanů jen...

Sedm koní dnes vyřadil obávaný Taxisův příkop, čtvrtá překážka z 31 na proslulém kurzu. Hromadnou kolizi zavinil jeden kůň, který vlevo z vedoucí pozice překřížil dráhu koním běžících těsně za ním. Sám na to podle serveru jezdci.cz doplatil fatálním zraněním, i když se obávaná překážka v zájmu bezpečnosti koní před dvěma lety upravovala.

Kompletní trať absolvovalo jen osm z osmnácti koní.

Faltejsek byl na Taxisu v sedle Sacamira na druhé straně. "Člověk si hledá svoji stopu. Tam je vhodné nejet moc za jiným koněm, najít si prostor, aby ten skok skákal sám. Je to těžké. I když jsou jisté úpravy, tak furt je to obtížná překážka," přiblížil svou taktiku. Zaznamenal, že řada soupeřů popadala.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČTK

Štítky vítěz, stáj, Přerov, Beňov, Sacamiro, Velká pardubická, okres Přerov, Jan Faltejsek, Josef Váňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězství na Velké pardubické slaví desetiletý valach Sacamiro ze stáje na Přerovsku  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.