Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hospodu a dům ve Chválkovicích zřejmě někdo podpálil úmyslně. Viníka zatím policie nenašla

Mohutný požár domu s restaurací ve Chválkovicích v Olomouci z dubna letošního roku někdo s největší pravděpodobností založil úmyslně. Policie zatím viníka nenašla. Plameny likvidovalo pět desítek hasičů, škoda se vyšplhala k deseti milionům korun.

"V rámci šetření jsme vyloučili veškeré technické závady nebo jiné možnosti vzniku požáru. S největší pravděpodobností se jednalo o úmyslné zapálení a s tím jsme případ předali policii," potvrdil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Policistům se však viníka najít nepodařilo, případ v těchto dnech odložili. "Věc byla odložena, jelikož se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání. Škoda byla vyčíslena na deset milionů korun," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová. Policisté případ vyšetřovali pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti, za což hrozilo až pět let vězení.

VIDEO: Muže a ženu z hořícího domu ve Chválkovicích dostali ven policisté. Cestu si udělali hasícími přístroji

Lidi z hořícího domu ve Chválkovicích u Olomouce dostali ven v sobotu nad ránem policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Na místě byli do tří minut po oznámení a pomocí hasicích přístrojů si udělali cestu v plamenech a muže a ženu...

Rodinný dům s restaurací začal v Olomouci-Chválkovicích hořet časně ráno v sobotu 1. dubna. Při příjezdu prvních jednotek hořela celá střecha budovy, hrozilo zřícení konstrukcí. Oheň zasáhl rodinný patrový dům, v jehož spodní části se nacházela restaurace. Na místě zasahovalo zhruba padesát hasičů ze šesti profesionálních a dobrovolných jednotek, požár zcela zlikvidovali kolem poledne. O tom, že by mohlo jít o úmyslné zapálení, svědčilo i to, že hořelo na více místech najednou.

Obyvatelé domu se nadýchali kouře. Policisté, kteří na místo přijeli, je našli v zadní části hořícího domu. "Navázali kontakt s ohroženými osobami uvnitř budovy a poté hasicími přístroji ze služebních vozidel eliminovali plameny v místě možného úniku, a tím ženě a muži dopomohli opustit zasažený objekt. Další zasahující policisté zajistili evakuaci sedmi obyvatel z přilehlých domů," uvedla policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky žhář, hospoda, dům, plemeny, vyšetřování, policie, Chválkovice, požár, restaurace, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospodu a dům ve Chválkovicích zřejmě někdo podpálil úmyslně. Viníka zatím policie nenašla  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.