Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

VIDEO: Přetížené BMW zaujalo v Olomouci celníky. Muž vezl 230 litrů nelegálního alkoholu

Vysoká pokuta hrozí řidiči osobního auta, které bylo až po strop napěchované neoznačenými lahvemi s alkoholem. Muže zastavila hlídka celní správy v Olomouci, a protože neměl ke kontrolovanému nákladu potřebné dokumenty, byly mu lihoviny zabaveny a projdou prověřením v laboratoři.

VIDEO: Pašerák drog předstíral na dálnici u Olomouce záchvat. Pak se snažil zničit pervitin a uprchnout

Celníci na dálnici poblíž Olomouce dopadli tři pašeráky drog, kteří převáželi pervitin, marihuanu, zbraň a velké množství peněz. Jeden z nich se snažil odhalení zabránit tím, že předstíral záchvat, válel se po silnici a poté chtěl s drogami...

V pátek 13. října upoutala příslušníky celní správy vozidlo BMW, které při jízdě působilo značně přetíženým dojmem. Hlídka se rozhodla vůz zastavit a zkontrolovat na dálničním odpočívadle u D35 v Nemilanech. „V autě se nacházeli čtyřiačtyřicetiletý muž a třiadvacetiletá spolucestující, oba české národnosti. Hned z prvního nahlédnutí do vozu bylo celníkům jasné, že je uvnitř významné množství lahví s čirou tekutinou,“ nastínil mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz.

Šofér prohlásil, že veze 130 litrů meruňkovice, ale neměl potřebné doklady z pálenice. Svým vysvětlením celníky nepřesvědčil a ti ve vozidle nakonec našli ještě o sto litrů destilátu víc, než muž uvedl.

„Řidič byl následně vyzván k předložení řádného dokladu prokazujícího zdanění dle paragrafu 5 zákona o spotřebních daních. Povinné dokumenty ale nebyl schopen předložit. Hlídka tedy lihoviny neznámého původu zajistila a odeslala na rozbor do celně technické laboratoře. Zde bude prověřeno, zda lihoviny neobsahují rizikové složky, jako například metanol, jenž může fatálním způsobem poškodit zdraví,“ upozornil mluvčí celníků.

Daňový únik se u takového množství alkoholu pohybuje okolo 42 tisíc korun, hrozba pokuty je ale podle Kubenze mnohonásobně vyšší. Horní hranice finanční sankce je na úrovni pěti milionů korun.

„I tento případ je ukazatelem enormního nárůstu záchytů nelegálního alkoholu na území České republiky. Celní správa ČR zajistila od začátku roku přes 8 600 litrů lihovin, což dokazuje více než třistaprocentní nárůst zajištěných lihovin na pozemních komunikacích,“ konstatoval mluvčí Kubenz.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa České republiky

Štítky Krimi, daňový únik, krácení daně, nelegální alkohol, celní správa, Olomouc, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Přetížené BMW zaujalo v Olomouci celníky. Muž vezl 230 litrů nelegálního alkoholu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.