Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Zemřel úspěšný uničovský cyklista a funkcionář Richard Dostál. Bylo mu 64 let

Nejen region Uničovska a Šternberska zasáhla tragická zpráva o úmrtí významné sportovní osobnosti – Richarda Dostála. Aktivní cyklistický funkcionář a někdejší velmi úspěšný závodník zemřel náhle ve věku 64 let.

Rodák ze Šternberku Richard Dostál navždy odešel ve středu 18. října, informaci sdělili zástupci města Uničova na webových stránkách. Právě s uničovským sportem spojil významnou část svého života. Od čtrnácti let jezdil v barvách cyklistického oddílu TJ Uničovské strojírny, poté působil také v Dukle Brno. Již od mládežnických kategorií sbíral úspěchy na československých kláních v cyklokrosu, stal se také reprezentantem.

Později se se zápalem mnoho let věnoval funkcionářské činnosti, v Uničově byl ředitelem důležitých akcí, včetně mistrovství republiky či závodů českého poháru a dalších cyklokrosových klání, na kterých s kolegy připravil podmínky i pro špičkové jezdce mezinárodní konkurence.

Odešla velká osobnost Pradědu. Záchranář a rolbař Slávek Tejnský pomáhal lidem přes 40 let

Na konci září rozesmutnila Jeseníky chmurná zpráva o úmrtí obětavého horoslužebníka, rolbaře a meteorologa Jaroslava Tejnského. Muž, který spojil svůj život s pomocí lidem nejen v okolí Pradědu odešel navždy ve věku sedmdesáti let.

Zármutek vyjádřil na sociálních sítích také legendární komentátor cyklistických závodů Jindřich Pulman, který s Richardem Dostálem mnohokrát spolupracoval. „Navždy si budeme pamatovat vynikajícího závodníka a obětavého funkcionáře z Uničova – Richarda Dostála. Odešel náhle – poctivé sportovní dílo za ním zůstalo,“ napsal známý odborník na českou a československou cyklistiku.

„Cyklistika byla pro Richarda Dostála srdeční záležitostí. I proto z vlastních prostředků financoval vydání rozsáhlé monografie Tanec v pedálech: Kronika uničovské cyklistiky. Publikace, jejímž autorem je Zbyněk Spáčil, byla vydána loni,“ uvedl Marek Juráň, mluvčí uničovské radnice.

Poslední rozloučení s Richardem Dostálem se uskuteční ve středu 25. října v 11:15 v obřadní síni šternberského hřbitova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Václav Outrata

Štítky Cyklistika, sport, ředitel závodu, funkcionář, závodník, Richard Dostál, úmrtí, poslední rozloučení, Uničov, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel úspěšný uničovský cyklista a funkcionář Richard Dostál. Bylo mu 64 let  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.