Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

FOTOGALERIE: Strašidelné dekorace i ohňová show. Večer duchů na Svatý Kopeček přilákal davy

Přes šest tisíc lidí zavítalo v sobotu na speciální strašidelný program v Zoo Olomouc. Areál na Svatém Kopečku ozdobily propracované děsivé dekorace, mezi kterými procházeli nejen návštěvníci, ale i nejrůznější pohádkové i hororové bytosti.

Druhou nejvyšší návštěvu za patnáct let pořádání dušičkové slavnosti v Zoo Olomouc přinesl letošní Večer duchů. V sobotu do zoologické zahrady zavítalo 6193 návštěvníků.

Areál v blízkosti krajského města se proměnil i díky nazdobeným zákoutím, která kromě přírodnin v podobě dýní či květin, nesla i hrůzný motiv koster a děsivých postav.

„Návštěvníci si mohli projít Strašidelnou stezku, soutěžit o nejpovedenější masku, využít malování na obličej, zvěčnit se ve fotokoutku nebo s divadelními postavami, zavítat do rodiny hraběte Draculy, k pirátům, či do katovny, nahlédnout do lázní kostlivců, případně k pohřebišti neobezřetných ošetřovatelů,“ vyjmenovala mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská.

Program obohatil historický spolek Kirri či atraktivními pokusy také zástupci olomouckého muzea popularizace vědy – Pevnosti poznání. „Soubory Plameňáci Olomouc a Cascabel předvedly dechberoucí ohňovou show. Zahrada tímto děkuje zaměstnancům i dalším lidem, kteří Strašidelnou zoo pro návštěvníky připravovali. Poděkování taktéž patří svatokopecké́ základní škole a dobrovolníkům při Zoo Olomouc za pomoc s dlabáním dýní, i pracovníkům Moravského divadla Olomouc za účast na strašidelné stezce,“ doplnila mluvčí zahrady.

Andělský tanec prozářil večer v olomoucké nemocnici. Pro potěšení zdravotníků i pacientů

Netradiční a emotivní podívanou nabídl podvečerní pohled z okna pacientům a zdravotníkům ve Fakultní nemocnici Olomouc. V areálu nemocnice vystupovala umělecká skupina se světelnými křídly. Na podporu lékařů, sester i nemocných lidí předvedly...

 

V netradičním ražení bude možné si areál zahrady vychutnat až do konce tohoto týdne. „Pro ty, kteří si budou chtít dušičkovou náladu přijít ještě vychutnat, máme přívětivou zprávu – nevšední výzdoba areálu zůstává do této neděle, Strašidelnou zoo pak v sobotu ještě obohatí Zoo světel, při níž bude za příznivého počasí instalován obří model zeměkoule," uvedl ředitel olomoucké zoo Radomír Habáň.

Návštěvníci mohou na státní svátek 28. října dorazit do zoo s lampiony či jinými světýlky. Kromě komentovaných setkání u čtyř pavilonů zahrady nabídne sobotní odpoledne a večer také poutavou podívanou na tanec se světelnými křídly. „Zoo světel přinese vystoupení taneční skupiny Obyčejně neobyčejné ženy aneb Hanácké Břôch, které se neobyčejnými stávají ve chvíli, kdy na sebe vezmou kostýmy. Z nebes slétnou jako Andělé. Do nebes se zase vrátí v podobě planet a rozplynou se v Nekonečném vesmíru,“ nastínila mluvčí Gronská.

Zoo světel 
Termín: sobota 28. října 2023
16:00 začátek akce
16:30 komentované setkání u Pavilonu žiraf
17:00 komentované setkání u Pavilonu Kalahari
17:30 a 18:30  taneční skupina Obyčejně neobyčejné ženy aneb Hanácké Břôch 18:00 komentované setkání u Pavilonu šelem
19:00 komentované setkání u Pavilonu netopýrů
Vstupné – základní 140 Kč, dítě 100 Kč
Zdroj: Zoo Olomouc

FOTOGALERIE: Večer duchů v Zoo Olomouc přitáhl davy

Pondělí, 23. října 2023, 17:09

FOTOGALERIE: Večer duchů v Zoo Olomouc přitáhl davy
FOTOGALERIE: Večer duchů v Zoo Olomouc přitáhl davy

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Olomouc

Štítky Zoo, příroda, zoologická zahrada, Olomouc, Večer duchů, Zoo světel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Strašidelné dekorace i ohňová show. Večer duchů na Svatý Kopeček přilákal davy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.