Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Policie obvinila strážníka, který v Lipníku nad Bečvou napadl ležícího opilce. Stál mu na hlavě

Policie obvinila bývalého strážníka z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, který letos v únoru na náměstí napadl ležícího opilého muže. Šedesátiletý strážce zákona mu stál na hlavě, za zneužití pravomoci úřední osoby mu nyní hrozí až deset let vězení. Druhý strážník, který do opilce kopl, obviněný nebyl.

Přerovští kriminalisté zahájili trestní stíhání šedesátiletého muže pro zvlášť závažný zločin zneužití pravomoci úřední osoby. "Obviněný muž se měl protiprávního jednání dopustit 11. února 2023 jako strážník městské policie při zákroku proti čtyřiapadesátiletému muži na náměstí v Lipníku nad Bečvou. Obviněnému muži, který je stíhán na svobodě, hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let. Druhý strážník z hlídky nebyl z ničeho obviněn," potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman.

Policie začala zákrok strážníků vyšetřovat okamžitě po celém incidentu, jehož záznam svědci umístili na sociální sítě. Je na něm vidět, že do opilého muže ležícího na zádech jeden strážník kopl a druhý mu stál na hlavě. Slyšet jsou vulgarismy. Vedení města incident odsoudilo, obviněný strážník asi týden po události musel od policie odejít, důvodem bylo, že odmítl test na alkohol.

Po kopání do opilce v Lipníku skončil jeden ze strážníků. Odmítl test na alkohol

Jeden z dvojice strážníků, kteří agresivně zakročili proti opilému muži v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, je ode dneška bez místa. Město s ním rozvázalo pracovní poměr, vyšlo totiž najevo, že po incidentu odmítl test na alkohol, uvedl Přerovský...

Vedení města Lipník nad Bečvou celá věc pobouřila. "V odpoledních hodinách zasahovali strážníci na náměstí Osvobození. Způsob vedení zákroku městských policistů nebyl správný a profesionální a byl také naprosto nepochopitelně provázen vulgárními výroky," uvedli ve společném prohlášení starosta města Miloslav Přikryl, místostarosta Ondřej Vlček a vrchní strážník Pavel Maloch. Celý případ označili za selhání jednotlivce.

Na případ upozornily novinky.cz, poznamenaly, že záznam zachycuje muže ležícího na zemi a nad ním dva strážníky. Co se odehrálo před tím, není jasné. Muž byl opilý, oháněl se rukama. Jeden ze strážníků mu šlapal na hlavu, druhý ho kopl. "Nezkoušej to na nás, vole, co si myslíš? Lež, vole, ani se nehni," je slyšet ze záznamu.

Oba strážníci u městské police předtím pracovali několik let. Maloch prohlásil, že incidentu lituje, druhý strážník podle něho pouze reagoval na výpady ležícího muže a u městské policie je i nadále. Opilý muž zraněný nebyl.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Instagram/czech.policie

Štítky strážník, opilec, násilí, nadávky, napadení, Lipník nad Bečvou, obecní policie, policie, zneužití pravomoci, okres Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila strážníka, který v Lipníku nad Bečvou napadl ležícího opilce. Stál mu na hlavě  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.