Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zemřel špičkový prostějovský boxer, trenér a vicemistr republiky Karel Menyház. Za měsíc by se dožil 87 let

Pozemská pouť bývalého výborného prostějovského boxera, reprezentanta a trenéra mládeže Karla Menyháze skončila. Několikanásobný vicemistr republiky, který od padesátých let působil v Prostějově, včera zemřel. Za měsíc by se dožil 87 let.

Zprávu o úmrtí Karla Menyháze potvrdila na svých stránkách Sportovní komise města Prostějova.

Rodák ze slovenského Hlohovce s boxem začal už v rodném městě a později v Dubnici nad Váhom. Na vojně sloužil v ASO Dukly Kroměříž, první titul Mistra ČSSR v kategorii juniorů získal v roce 1959. Později se mu podařilo opakovaně vybojovat titul vicemistra ČSSR. Působil v reprezentačním týmu ČSSR, kde nastoupil k patnácti reprezentačním startům. Účastnil se také Mistrovství světa spřátelených armád.

Do Prostějova Karel Menyház přišel v roce 1959 a působil v klubu TJ OP Prostějov, kde čtyřikrát získal titul Mistr ČSSR v družstvech. Svou aktivní kariéru ukončil v roce 1968, pokračoval jako trenér juniorů a trenér mužů. Po přechodu do DTJ Prostějov deset let trénoval mládežnické družstvo.

Zemřel úspěšný uničovský cyklista a funkcionář Richard Dostál. Bylo mu 64 let

Nejen region Uničovska a Šternberska zasáhla tragická zpráva o úmrtí významné sportovní osobnosti – Richarda Dostála. Aktivní cyklistický funkcionář a někdejší velmi úspěšný závodník zemřel náhle ve věku 64 let.

Dlouholetý reprezentant a trenér Karel Menyház by se příští měsíc dožil 87 let. V roce 2008 vstoupil do Síně slávy.

"Boxoval jsem od třinácti let a celý život jsem sportoval. Když box v Prostějově kvůli financím skončil, jezdil jsme na kole a lyžoval. Po obnovení boxu jsem si vzal dorostence a pak mládež, že budu pomáhat. Vždycky jsem říkal, každý má dvě ruce, jednu hlavu a dvě nohy. Box není nic zákeřného, každý se může bránit. Rozhoduje fyzická příprava, inteligence a hlavně postřeh," svěřil se v jednom z rozhovorů Menyház.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sportovní komise města Prostějova, Město Prostějov

Štítky úmrtí, Karel Menyház, trenér, Prostějov, boxer, Československo, box, TJ OP Prostějov, Hlohovec, Dubnica nad Váhom, Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel špičkový prostějovský boxer, trenér a vicemistr republiky Karel Menyház. Za měsíc by se dožil 87 let  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.