Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Část nemocnice v Prostějově obsadí hasiči a záchranáři. Procvičí postupy při výskytu silně nakažlivé nemoci

Taktické cvičení se scénářem výskytu vysoce nakažlivého onemocnění proběhne první listopadovou středu odpoledne v nemocnici AGEL Prostějov. Do nácviku reakce na tento typ situace se zapojí složky integrovaného záchranného systému či pracovníci krajské hygienické stanice. Pro pacienty nebudou krátkodobě dostupné některé prostory či část parkovacích ploch.

Ve středu 1. listopadu od 14 do 19 hodin bude částečně omezené parkování u dětského oddělení prostějovské nemocnice a vstup na některá pracoviště. „Důvodem je konání taktického cvičení složek integrovaného záchranného systému, jehož cílem je nácvik činností a ověření součinnosti složek IZS v Olomouckém kraji při výskytu vysoce nakažlivé nemoci ve zdravotnickém zařízení. Po dobu cvičení bude v areálu nemocnice zvýšený pohyb výjezdové techniky HZS, proto žádáme veřejnost o opatrnost a současně děkujeme za pochopení,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Na Dlouhých stráních hasiči testovali bambivaky. Piloti museli manévrovat v horské soutěsce

Na dolní nádrži přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně v Jeseníkách hasiči testovali plnění bambivaků, pokud by bylo potřeba hasit požár z vrtulníku. Hasiči zkoušeli vaky o objemu až tři tisíce litrů, které mají v letošním roce poprvé k...

Podle představitelů Nemocnice AGEL Prostějov se společné cvičení uskuteční ve vnitřních prostorách akutního interního – neurologického příjmu a pohotovosti pro dospělé a také ve venkovní části areálu. „Pohotovost pro dospělé bude po dobu cvičení přesunuta do prostor akutní chirurgické ambulance.  Veškerá péče o pacienty bude v plném rozsahu zachována,“ uvedla Aneta Lednová, mluvčí skupiny AGEL, do které patří také prostějovské zdravotnické zařízení.

Konkrétní informace k pohybu po areálu či instrukce, na které pracoviště zamířit, poskytnout návštěvníkům či pacientům přímo v nemocnici, případně na telefonické lince 582 315 110.

„Tímto žádáme všechny pacienty nemocnice, jejich návštěvy a obyvatele Prostějova a okolních obcí o pochopení a shovívavost, pokud probíhající cvičení omezí možnost parkování nebo vstupu do některých prostor nemocnice. Taková cvičení jsou nutná a provádí se pravidelně s cílem sladění činností všech zasahujících složek ve prospěch společnosti a obyvatel,“ uvedli zástupci vedení prostějovské nemocnice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky Cvičení, taktické cvičení, záchranka, hasiči, policie, hygiena, KHS Olomouckého kraje, nakažlivá nemoc, nemocnice Prostějov, AGEL Prostějov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část nemocnice v Prostějově obsadí hasiči a záchranáři. Procvičí postupy při výskytu silně nakažlivé nemoci  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.