Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Lupič na zastávce v Olomouci surově zbil muže, později zaútočil i na řidiče taxi. Skončil ve vazbě

Kvůli dvěma loupežím skončil mladík z Olomouce ve vazbě. Nejprve se na tramvajové zastávce v Olomouci vrhl na neznámého muže, surově ho zbil a ukradl mu peněženku s platební kartou. Před pár dny oloupil i řidiče taxislužby. Nyní je už za mřížemi.

Devětadvacetiletý mladík z Olomouce před časem na tramvajové zastávce v Olomouci v noci přisedl k neznámému muži. "Toho nejprve několikrát uhodit pěstí do hlavy. Díky tomu měl napadený muž spadnout z lavičky a zůstat nehybně ležet na zemi. Ani to však agresora neodradilo od pokračování v útoku. Do třiačtyřicetiletého muže měl opakovaně kopat a následně nejméně dvakrát mu dupnout do míst v horní polovině těla," popsala surový útok mluvčí policie Petra Vaňharová.

Lupič se tak dostal k peněžence, ze které ukradl finanční hotovost a platební kartu. Zhruba hodinu poté se pokusil provést několik plateb, které se však kvůli nízkého zůstatku na účtu neuskutečnily. Napadený muž měl zlomeninu nosních kůstek a žeber.

Před pár dny si pak lupič vybral řidiče taxislužby, který ho vezl okolo druhé hodiny v noci. Řidič mladíka vyzval k úhradě jízdného ve výši šedesáti korun, ale vysloužil si hrubé odmítnutí. "Poté mu měl mladý Olomoučan vzít ze středového panelu mobilní telefon, který mu však řidič vytrhl z ruky. Když neuspěl s mobilem, tak se vrhnul po klíčích v zapalování. Ani zde však nepochodil. Taxikář je obratem získal zpět, ale hned si od agresora vysloužil ránu pěstí do obličeje," uvedla mluvčí policie.

Taxikář pak vystoupil za auta a přivolal policisty. Násilník mezitím z auta ukradl tržbu ve výši několika set korun, ale policisté ho nakonec vypátrali na nedaleké ubytovně.

Mladík je nyní obvinění ze dvou loupeží a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. "Trestní stíhání obviněného, který byl v minulosti již několikrát soudně trestán, probíhá vazebně. V případě odsouzení mu hrozí až deset let," dodala mluvčí policie.

Lupič ženu vláčel v Prostějově po ulici, na útěku ho dopadl voják z povolání. Recidivista skončil ve vazbě

Ve vazbě skončil dvaačtyřicetiletý recidivista, který na ulici v Prostějově přepadl ženu, vytrhl jí kabelku a vláčel ji po chodníku. Z místa utíkal, skryl se v nedalekém křoví, ale nakonec ho dopadl voják z povolání. Muž je podezřelý ze tří...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky lupič, přepadení, zranění, brutalita, loupež, vazba, platební karta, peníze, Olomouc, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič na zastávce v Olomouci surově zbil muže, později zaútočil i na řidiče taxi. Skončil ve vazbě  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.