Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Požár pohltil starší rodinný dům v Olomouci. Vyšetřovatelé prověřují i úmyslné založení

, aktualizováno 7. listopadu 2023, 8:19

Požár rodinného domu v řadové zástavbě zalarmoval v úterních časných ranních hodinách hasiče v Olomouci. Ti využili pro boj s plameny i výškovou techniku a dokázali zabránit zasažení sousedních stavení. Škoda podle prvotních odhadů překročí milion korun, jedna osoba skončila v péči záchranářů.

Hasiči od brzkých ranních hodin likvidují požár staršího rodinného domu v Heydukově ulici v olomoucké části Černovír. „K zahoření v domě došlo v přízemní části, poté velmi rychle i k rozhoření na celý objekt. Sousední přilehlé domy se hasičům podařilo uchránit,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Ve spolupráci s policisty zjišťuje vyšetřovatel hasičů příčiny a další okolnosti požáru. „Není zde vyloučeno ani úmyslné založení. V domě se nacházela zraněná osoba, ta byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Škoda přesáhne jeden milion korun,“ sdělil mluvčí Hošák. Variantu, že se nemuselo jednat o technickou závadu či nedbalost, zmínili na sociálních sítích i zástupci Policie ČR. „Příčiny a okolnosti vzniku požáru policisté aktuálně zjišťují s tím, že prověřují i možnost umýslného jednání. Stanovení konkrétní právní kvalifikace je předmětem dalšího šetření,“ uvedli policisté.

Vždy připraven k zásahu. Hasič ze Zábřehu dostal cenu na Pražském hradě, v létě pomáhal u nehod na dráze

Prestižní ocenění za pomoc vážně zraněným lidem mimo pracovní službu převzal na Pražském hradě zábřežský hasič Pavel Dostál z rukou prezidenta ČR Petra Pavla a generálního ředitele Hasičského záchranného sboru Vladimíra Vlčka. Hasič z Olomouckého...

Zasahující jednotky využily i výškovou techniku, pro zdolání požáru bylo potřeba odstranit i část střešní krytiny. „Hasiči dále dohledali místa vykazující nebezpečné tepelné hodnoty a likvidovali drobná ohniska požáru. V domě se nacházelo větší množství tlakových láhví, hasiči je z prostor zasažených požárem postupně vynosili, poté na určeném bezpečném prostoru ochlazovali,  podotkl mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Událost si vyžádala i omezení v dopravě, místem v okrajové části krajského města nemohli projíždět motoristé ani linky městské hromadné dopravy. Zastávka Frajtovo náměstí nebyla kvůli zásahu složek Integrovaného záchranného systému obsluhována, autobusy DPMO číslo 15, 17, 21 a 22 jezdily přibližně dvě hodiny po upravených trasách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, oheň, rodinný dům, požár Černovír, požár Olomouc, hasiči, HZS Olomouckého kraje, DPMO, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Požár pohltil starší rodinný dům v Olomouci. Vyšetřovatelé prověřují i úmyslné založení  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.