Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Požár poničil dům v Olomouci. Jednoho hasiče zranil elektrický proud

Z garáže rozlehlého rodinného domu se šířily plameny ve středu večer i na další patra budovy v olomoucké městské části Řepčín. Hasiči vyvedli z nebezpečného prostoru šest lidí, škoda se předběžně odhaduje na dva milionu korun. Při události došlo ke zranění dvou osob, jeden z hasičů utrpěl úraz elektrickým proudem.

Hrdinové od olomouckého přejezdu: vlakvedoucí a pracovník servisu zachránili cestující z ohnivé pasti

Následky hrozivé nehody kamionu a osobního vlaku na železničním přejezdu v olomoucké městské části Bělidla mohly být tragické, mimořádná událost se ale i díky pohotové reakci dvou mužů obešla bez obětí na životech. Při střetu těžkých vozů došlo k...

 

K požáru garáže a rodinného domu vyrazily čtyři jednotky hasičů do olomoucké čtvrti Řepčín. „Pomocí dvou proudů jsme likvidovali nejprve ohniska v garáži a evakuovali jsme osoby ohrožené kouřem. U jedné osoby použita vyváděcí maska a dalších pět osob bylo evakuováno dodatečně z okolních nemovitostí. Hasiči nasadili přetlakovou ventilaci, a termokameru. Využili jsme výškovou techniku a bezpečně odstavili fotovoltaickou elektrárnu,“ popsal mluvčí HZS Olomouckého kraje Radek Buryánek zásah profesionálních hasičů z Centrální hasičské stanice Olomouc ve spolupráci s dobrovolnými jednotkami z Černovíra, Chválkovic a Senice na Hané.

Při události se jeden člověk přiotrávil zplodinami hoření, jeden z hasičů utrpěl úraz elektrickým proudem. „Na místě proběhla spolupráce se Zdravotnickou záchrannou službou Olomouckého kraje,“ podotkl mluvčí Buryánek.

Hmotná škoda se podle předběžných odhadů pohybuje okolo dvou milionů korun, příčinami a dalšími okolnostmi požáru se zabývají vyšetřovatelé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, Olomouc, požár, požár domu, požár Olomouc, zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár poničil dům v Olomouci. Jednoho hasiče zranil elektrický proud  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.