Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Zemřela oblíbená lékařka z olomoucké transfuzky. Ivana Sulovská pomáhala dárcům krve i mladým kolegům

Nejen kolegy a kolegyně z Fakultní nemocnice Olomouc zasáhla smutná zpráva o úmrtí lékařky Ivany Sulovské z transfuzního oddělení. Mnoha lidmi oblíbená odbornice dlouhodobě pomáhala dárcům krve, svou energii věnovala také propagaci dárcovství nejcennější tekutiny či vzdělávání mediků. Zemřela po vážné nemoci ve věku 67 let.

V sobotu 18. listopadu zesnula po těžké nemoci ve věku 67 let lékařka Transfuzního oddělení FN Olomouc Ivana Sulovská. „Doktorka Sulovská byla mezi svými kolegy a dárci velmi oblíbená. Aktivně se podílela na náboru dárců krve, chodila na přednášky do škol, účastnila se tematických odběrů a s dárci se setkávala při příležitosti předání ocenění Janského plaket i při jiných společenských aktivitách. Také proto bude všem velmi chybět a mnozí na ni budou s láskou a úctou vzpomínat,“ uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

Zemřela historička Libuše Hrabová. Uznávaná expertka za komunismu nemohla pracovat na univerzitě

Ve věku 95 let zemřela emeritní profesorka Univerzity Palackého Libuše Hrabová. Uznávaná historička se zaměřovala na středověké dějiny střední Evropy. Před rokem 1989 čelila útisku komunistického režimu, až do revoluce mnoho let pracovala jako...

Slova o důležitém otisku zesnulé lékařky v srdcích dárců i spolupracovníků se potvrzují také na sociálních sítích, kde mnoho lidí s úctou vzpomíná nejen na její laskavou povahu.

„Na paní doktorku Sulovskou nikdy nezapomenu, vždy na Nás tak hezky dohlížela a pěkně o Nás pečovala. Věřím, že i tam shora na nás bude stále dohlížet, posílám ji srdečný pozdrav do nebe a všem příbuzným či známým upřímnou soustrast,“ napsal do komentářů jeden z dárců Roman.

Ivana Sulovská pocházela z lékařské rodiny, medicínu vystudovala na Univerzitě Palackého v Olomouci. V roce 1986 atestovala z interního lékařství a o tři roky později z obru hematologie a transfuzní služba. Po promoci pracovala na Hematologické, později Hemato-onkologické klinice, kde působila i jako primářka.

„Na Transfuzním oddělení téže nemocnice pak působila od roku 2001, byla dlouholetou vedoucí dárcovského úseku. S dárci pracovala ráda, vždy měla na paměti dobro dárců i pacientů, kteří pro ni byli na prvním místě. Mladým kolegům předávala svoje zkušenosti a znalosti, podílela se na jejich výchově i formou přednášek medikům. I proto nebude zapomenuta,“ doplnili zástupci fakultní nemocnice. Poslední rozloučení proběhne v pondělí 27. listopadu v 11:20 hodin v obřadní síni olomouckého krematoria.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Lékařka, Ivana Sulovská, úmrtí, transfuzní stanice, hematoonkologie, FN Olomouc, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela oblíbená lékařka z olomoucké transfuzky. Ivana Sulovská pomáhala dárcům krve i mladým kolegům  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.