Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VIDEO: Na budovu školy v Jeseníku spadl mohutný strom, na místě zasahují hasiči

, aktualizováno 24. listopadu 2023, 14:50

Více než dvacetimetrový strom spadl v pátek ráno na budovu mateřské a základní školy v Jeseníku. Vysoký jehličnan se zlomil a na jeho zabezpečení a odstranění z objektu pracovali hasiči s využitím výškové a těžké techniky.

Požár poničil dům v Olomouci. Jednoho hasiče zranil elektrický proud

Z garáže rozlehlého rodinného domu se šířily plameny ve středu večer i na další patra budovy v olomoucké městské části Řepčín. Hasiči vyvedli z nebezpečného prostoru šest lidí, škoda se předběžně odhaduje na dva milionu korun. Při události došlo...

Hasiči ve spolupráci s technickými službami zasahovali v průběhu pátečního dne v Kalvodově ulici v Jeseníku, kde se v ranních hodinách zlomil vzrostlý strom a spadl na budovu Základní školy a Mateřské školy při Priessnitzových léčebných lázních. „Nestabilní mohutný kmen jsme zajistili pomocí bagru a lesního kolového traktoru. Z koše automobilového žebříku jsme motorovými pilami odřezali větve. Pak jej stroje dostaly bezpečně na zem. Lezecká skupina střechu zbavila větví, očistila ji a zkontrolovala. Díky šetrnému zásahu nedošlo k sekundárním škodám,“ popsala v pátek odpoledne mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Náročný technický zásah si vyžádal i účast energetiků. „Kvůli ustavení výškové techniky jsme spolupracovali s pohotovostní službou ČEZ a po dobu zásahu byla v místě odpojena elektřina,“ doplnila mluvčí hasičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, technická pomoc, pád stromu, škola, základní škola, Jeseník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na budovu školy v Jeseníku spadl mohutný strom, na místě zasahují hasiči  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.