Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sociální demokraté prodávají historický dům v centru Olomouce, kde sídlí. Minimální cena je 20 milionů

Sociální demokracie prodává činžovní dům v historickém centru Olomouce, ve kterém dosud sídlí krajské vedení strany. Třípodlažní nemovitost zapsanou na seznamu nemovitých kulturních památek České republiky, chce prodat formou aukce, minimální cena je bezmála 20 milionů korun.

Krajský předseda SOCDEM Ladislav Hynek řekl, že strana část domu v Panské ulici stále využívá, avšak jeho provoz je nákladný a údržba také něco stojí. SOCDEM proto nemovitost prodá. Krajská organizace zatím nerozhodla, kde bude mít poté své sídlo. "Budeme to řešit, až to přijde," podotkl Hynek.

Bývalá ČSSD historický dům v sousedství centrálního náměstí získala do svého vlastnictví před zhruba 20 lety. "Tuto nemovitost veřejně nabízíme od počátku listopadu. V současné době zveme zájemce na prohlídky, a ty, kteří projeví vážný zájem, budeme informovat o podmínkách pro účast v aukci," řekl Olomouckému deníku mluvčí SOCDEM Jan Nováček.

Třípodlažní dům má 531 metrů čtverečních kancelářských prostor. "Jedním z hlavních bonusů této nemovitosti je možnost pronájmu prostorů. Díky své výhodné poloze v centru města Olomouce je tento objekt atraktivní pro různé podnikatele a společnosti, které hledají strategickou lokalitu pro své podnikání," uvedla společnost Re-max.

Dříve vládní strany strana, která v posledních volbách vypadla ze Sněmovny, prodává nemovitosti také v Ústí nad Labem, Znojmě, Břeclavi, Českých Budějovicích, Rychnově nad Kněžnou, Jihlavě či Karlových Varech. Zisk z prodeje chce použít na financování chystané volební kampaně za více než 100 milionů korun. Zbytek peněz na kampaň chce získat lepším hospodařením s výnosným majetkem. Doufá i ve sponzoring a zvýšila také členské příspěvky.

Devět nových nízkopodlažních tramvají v příštích dvou letech dorazí do Olomouce, dopravní podnik dojednal zakázku za 330 milionů korun bez DPH. Osmdesát procent nákladů pokryje dotace. Vozový park projde obnovou, nicméně v krajském městě...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto RE/MAX

Štítky dům, sídlo, prodej, strana, Česká strana sociálně demokratická, historický dům, nemovitost, Česko, Ladislav Hynek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sociální demokraté prodávají historický dům v centru Olomouce, kde sídlí. Minimální cena je 20 milionů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.