Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Požár sežehl autobus MHD na okraji Olomouce, hasiči zasahovali v dýchací technice

K hrozivě vypadajícímu požáru autobusu vyjížděli v pátek večer hasiči na periferii Olomouce na kruhovém objezdu na konci Lipenské ulice. Prostředek hromadné dopravy zasáhly plameny v celém rozsahu, ve voze ale naštěstí jel pouze řidič. Ten se stačil dostat do bezpečí.

Je zázrak, že se dostali všichni ven. Kraj a hasiči ocenili hrdiny z hořícího vlaku v Olomouci

Panika, dým a řev provázely první chvíle hrozivé nehody osobního vlaku a kamionu v Olomouci. Následky požáru a jedovatého dýmu, které zachvátily jeden z vagonů, mohly být přitom tragické. Zástupci Olomouckého kraje a Hasičského záchranného sboru...

V pátek okolo deváté hodiny večer zkomplikoval dopravu na příjezdu do Olomouce od Bystrovan či Velké Bystřice rozsáhlý požár autobusu MHD. „Plameny jsme likvidovali dvěma C proudy, hasili jsme v dýchací technice. Řidič se dostal z vozidla před příjezdem jednotek, jel sám. Událost se obešla bez zranění,“ shrnula situaci mluvčí hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Rondel v Lipenské ulici byl po dobu zásahu a odstraňování následků uzavřený. „Policie ČR odklání dopravu přes Hamerskou ulici. Řešili jsme únik provozních kapalin a zbytek v nádrži jsme přečerpali do náhradního kontejneru. Náš vyšetřovatel na místě zjišťuje příčinu požáru,“ sdělila po půl desáté večer mluvčí Balážová s tím, že hmotná škoda je předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun. Požár ovlivnil také další provoz MHD, od 21. hodiny jezdily autobusy na lince číslo 15 odklonem, informovali zástupci Dopravního podniku města Olomouce na sociálních sítích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, zásah, požár autobusu, Lipenská, Olomouc, hasiči, HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár sežehl autobus MHD na okraji Olomouce, hasiči zasahovali v dýchací technice  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.