Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Do Jeseníků vyrazili běžkaři a rozjely se první vleky, fungovala i Hrubá Voda. Příští víkend se přidají další areály

Do Jeseníků vyrazili o víkendu běžkaři a v provozu byly první vleky, letošní zimní sezonu zahájili sjezdaři ve středisku v Karlově, v Branné, ale i v Hrubé Vodě nedaleko Olomouce. Přes týden bude zavřeno, od příštího víkendu se připojí další areály, například Červenohorské sedlo. V Jeseníkách platí první lavinový stupeň. 

V Branné na Šumpersku, která zahajuje provoz každoročně mezi prvními jesenickými středisky, si první lyžování nenechalo ujít od pátku zhruba 600 lidí. "První víkend byl parádní, jen v sobotu kvůli větru a sněhu nepřijelo moc lidí, dnes už je slunečno a sedm stupňů pod nulou, jsme spokojeni. Na svahu máme 60 až 70 centimetrů sněhu, zásoba je velice slušná. Teď budou vleky do pátku zastaveny. Od pátku tady již máme kurz, takže i pro veřejnost bude poté otevřeno už i přes týden," řekl provozovatel areálu Rostislav Procházka.

Několik set lidí zavítalo denně od pátku až do dneška také do Ski Arény Karlov. "Lidé přijeli i navzdory ztíženým dopravním podmínkám, které kvůli sněhu panovaly po celé republice, jsme spokojeni," řekl za středisko Boris Keka. Středisko zahájilo provoz i díky sněhovým podmínkám oproti očekávání o týden dříve - lyžovalo se na jedné sjezdovce u čtyřsedačky. Oficiální zahájení je naplánované na sobotu, a to i s koncertem kapely 05 a Radeček.

Užít si zimu na horách mohou i běžkaři, rolbaři na sociální síti hlásí, že rolbou projeli stopy ze sedla přes Švýcárnu na Ovčárnu, stopy jsou i na Paprsku či na Staroměstsku. Vyrazit na běžkách do hor mohou lidé již také z Karlova. "Dnes poprvé byla projeta rolbou trasa z Karlova na Dlouhou Loučku a přes Mravencovku až na Alfrédku, sněhu je dostatek," doplnil Keka. Zasněžení svahy si mohli poprvé o víkendu užít také lyžaři ve středisku Hrubá Voda.

FOTOGALERIE: V Jeseníkách dnes začala sezona. První lyžaři se vydali na svah v Branné, jezdil i Karlov

Několik desítek lyžařů a snowboardistů dnes odstartovalo nadcházející zimní sezonu v lyžařském středisku Branná v Jeseníkách, které tradičně spouští vleky jako jedno z prvních v zemi. Lyžovat se zde bude celý víkend. Vleky se dnes rozjely také v...

Podle Romana Fišnara z jesenické horské služby připadlo v noci na dnešek na horách dalších deset až 15 centimetrů sněhu, padal přitom se silným větrem. V horách stále platí první lavinový stupeň, členové jesenické horské služby však situaci nyní zjišťují přímo v lavinovém katastru.

Sněžení v uplynulých dnech a panující zimní teploty využijí od příštího víkendu i další jesenická střediska. Zimní sezonu zahájí v pátek také Červenohorské sedlo, v sobotu vleky spustí středisko Kouty. Přípravy finišují také v Hlubočkách na Olomoucku. "Zasněžujeme kdykoliv to jde a dokončujeme poslední přípravy na zahájení zimní sezony. Předpokládáme, že hlavní sjezdovku v celé délce a pojízdný koberec spustíme v pátek 8. prosince nebo v sobotu 9. prosince," uvedli na stránkách provozovatelé areálu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Běžky_Červenohorské sedlo

Štítky lyžování, běžky, Jeseníky, víkend, Olomoucký kraj, zima, svah, Karlov, Červenohorské sedlo, okres Šumperk, Hrubá Voda, Hlubočky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jeseníků vyrazili běžkaři a rozjely se první vleky, fungovala i Hrubá Voda. Příští víkend se přidají další areály  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.