Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Žena z Prostějovska se nechala ošálit princem z Dubaje. Zamilovala se a přišla o téměř dva miliony korun

Žena z Prostějovska se na internetu nechala ošálit princem z Dubaje. S vidinou cesty do této exotické země a lásce k neznámému princi mu postupně naposílala 1,8 miliony korun. Policie upozornila, že žena byla aktivní na sociálních sítích, a proto si ji podvodníci zřejmě vytipovali.

Žena ve středních letech z Prostějovska se na policisty obrátila začátkem týdne. "Uvedla, že byla oklamána ze strany neznámého pachatele, kterému zaslala velké peníze. Korespondence s poškozenou začala někdy v červnu letošního roku a táhla se až do listopadu," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Žena nejprve komunikovala s mužem, který se jí představil jako korunní princ z Dubaje a potom byla v kontaktu i s dalšími lidmi. Psala si s nimi česky a anglicky. "Díky citům, které pojala k neznámému princi a s vidinou, že pojede do Dubaje, začala posílat na různé účty peníze. Prozřela bohužel pozdě, až když ze svého účtu odeslala částku přibližně 1,8 milionu korun. Případ si již převzali kriminalisté a šetří ho pro trestný čin podvod," uvedla mluvčí policie.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že žena byla velmi aktivní na sociálních sítích, policie proto nevylučuje možnost, že si ji pachatelé vyhlédli díky informacím, které na sítích sdílela. "Na základě těchto sdílených informací může pachatel svoji kořist lépe poznat a využít je pro svůj účel, kterým v tomto případě bylo získání finančních prostředků. Buďte proto opatrní ve svých aktivitách na sociálních sítích a nesdílejte informace, které by následně mohly posloužit podvodníkům se snadnějším navazováním kontaktu," varuje mluvčí policie Zajícová.

Tunel v prostějovských vodárnách, akcionáři byli oklamáni. Krajský soud zrušil rozhodnutí o pronájmu

Krajský soud v Brně zrušil sedmnáct let staré rozhodnutí o pronájmu prostějovských vodáren koncernu Veolia. Podle soudu se jednoznačně prokázalo, že pronájem byl nevýhodný, při rozhodování byli akcionáři oklamáni nepravdivými posudky a falešnou...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky žena, podvod, internet, princ, Dubaj, láska, škoda, peníze, účet, police, okres Prostějov, sociální síť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

to nějaký cigoš si hrál na šejka...

Neděle, 10. prosince 2023, 16:41Odpovědět

Libor Burian

Nebo si toho nějaký lajnař/lajnařka toho vzali moc, mafie se cítí nezranitelná. Po rozvratu v roce 89 převlékli soudruzi soukmenovci kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi,, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Kancelář Blaník, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Josef Fousek Nemám čas lhát, Pepa Nos Země je kulatá, Ukřižování s Mel Gibsonem, Kladivo na čarodějnice, Wilsonov, Dny zrady, Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Smrt krásných srnců, Musíme si pomáhat, Wintonovy děti, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, na XTV načtený životopis Pávka, Hlava22, Bosé stopy značky Baťa, Rozrušená země, Toman, Ucho a Orwell1984, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1, 2, Devadesátky včetně dokumentu, Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati, na yt FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno (za soudruha Tošovského), na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní), na bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-davida-martina/ ; na U rádiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova (3.2), na drbně generál Hynek Blaško Trampoty EU a článek První výročí vzniku války na Ukrajině, gen Petr Pelz na Inovace Republiky o návratu do minulého století, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky, hodnocení Anděly Sara Wagenknecht, Minúta pravdy Milana Uhríka, Prof John J Mearsheimer universityChicago naYT Matěj Gottwald čtitulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám, rozdávají si metály. Je nutné začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, mluvit spolu, chodit ke všem volbám říct mafii a dost ! Jako to udělali v Islandu kde vyhnali šmejdy když v roce 2008 přivezli světu svou mafiánskou,,stavební krizi"a jsou v desítce nejbohatších zemí. Přijďte všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not War !

Neděle, 10. prosince 2023, 20:13Odpovědět

Libor Burian

V bendostànu nový milionář. O důvodech dnešního zmaru píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy a další články. Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme.

Pátek, 8. prosince 2023, 10:08Odpovědět

Žena z Prostějovska se nechala ošálit princem z Dubaje. Zamilovala se a přišla o téměř dva miliony korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.