Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

V hořícím domě v Olomouci bylo blízko k tragédii, hasiči se záchranáři oživovali člověka

Uvnitř domu zasaženého požárem našli olomoučtí hasiči ve čtvrtek večer člověka bez známek života. Rychlá první pomoc byla úspěšná, u zraněné osoby se podařilo obnovit životní funkce a následoval transport do Fakultní nemocnice Olomouc. Hmotná škoda přesáhne půl milionu korun, v průběhu zásahu utrpěl zranění také jeden z hasičů.

Od trámu v komíně začal hořet dům na Olomoucku. Škoda půjde do statisíců

Mnohamilionové škodě zabránili hasiči při požáru v dvougeneračním rodinném domě v Náměšti na Hané poblíž Olomouce. K události vyjíždělo v úterý pět profesionálních a dobrovolných jednotek. Příčinou zahoření budovy bylo zřejmě nedodržení...

Profesionální hasiči z Olomouce s dobrovolnými jednotkami z olomouckých částí Černovír a Chválkovice zasahovaly ve čtvrtek večer u požáru rodinného domu v krajském městě. „Došlo k plamennému zahoření v 1. nadzemním podlaží. Ihned po příjezdu jednotek jsme nasadili 2 proudy, kterými jsme požár zlikvidovali. Při průzkumu objektu byla nalezena jedna osoba bez známek života. Zahájili jsme okamžitou resuscitaci.Ve spolupráci se ZZS se podařilo obnovit životní funkce,“ uvedl mluvčí HZS Olomouckého kraje Josef Koláček s tím, že osoba byla poté ve vážném stavu převezena do Fakultní nemocnice Olomouc.

Příčiny a další okolnosti požáru zjišťují hasiči ve spolupráci s Policií ČR. „Vyšetřovatel určil výši škody na minimálně 500 tisíc korun. Během zásahu došlo ke zranění jednoho hasiče,“ podotkl mluvčí Koláček.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, požár, zásah, HZS Olomouckého kraje, požár Olomouc, požár domu, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hořícím domě v Olomouci bylo blízko k tragédii, hasiči se záchranáři oživovali člověka  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.