Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Část skiareálů v kraji omezila přes týden provoz, o víkendu ale má být na horách opět rušno

Mírně nepříznivé počasí a menší zájem lyžařů omezil v průběhu pracovního týdne provoz některých skiareálů v Jeseníkách či okolí Olomouce. V horských partiích na severu Olomouckého kraje je ale stále až 60 centimetrů přírodního sněhu, největší nadílka je na Ovčárně. Vleky a lanovky se znovu rozjíždějí v závěru týdne.

„V celých Jeseníkách se nyní drží teplota nad nulou, sněhu máme do 60 centimetrů, provoz ve střediscích je omezen – spíše než kvůli podmínkám kvůli zájmu návštěvníků. Běžecké tratě jsou upravené v okolí Červenohorského sedla, Švýcárny a okolo Pradědu či Paprsku,“ informoval ve čtvrtek dispečer jesenické horské služby Ladislav Bedeč. Podotkl, že další sníh na horách za poslední dny nenapadl. „Za poslední týden, jak začala obleva, už jen lehce mrholí,“ doplnil. Dostatek sněhu v nejvyšších partiích nabízí možnosti také pro běžkaře. V Jeseníkách stále platí první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí.

Předvánoční Cesta kolem světa: olomoucké akvabely chystají sérii oblíbených adventních vystoupení

Jedinečná kombinace plavání, tance, gymnastiky a akrobacie i letos obohatí období adventu v Olomouci – plavecký bazén bude o víkendu patřit vánočním vystoupením akvabel. Úspěšný oddíl synchronizovaného plavání SK UP Olomouc připravil speciální...

V Branné na Šumpersku si již mohou lyžaři zalyžovat i přes týden, vleky jsou spuštěné kvůli kurzům. „Jedeme pořád, nás obleva skoro nepostihla, my jsme tady na kopci v pohodě. Do rána to dokonce i přimrzlo. Přírodní sníh dostal zabrat, ale stále je tady ještě bílo. Máme tady kurz, nyní se nahlásil další, pokud dorazí, pojedeme znovu i v týdnu,“ řekl provozovatel střediska Rostislav Procházka.

Každodenní provoz již hlásí také ski express lanovka ve Ski Aréně Karlov na Bruntálsku, ostatní lanové dráhy se přidají o víkendu. Informuje o tom středisko na svých stránkách. Od soboty 9. prosince je denně v provozu také středisko v Hlubočkách u Olomouce, kde otevřeli hlavní sjezdovku v celé délce a pojízdný koberec. „Doufáme, že nám počasí neuštědří stejně špatné podmínky jako v loni a že se podaří udržet lyžování v Hlubočkách po celou zimní sezónu,“ uvedli provozovatelé.

Kvůli nepříznivému počasí muselo naopak přerušit od úterka do dneška svůj provoz středisko v Kopřivné, v pátek by se vleky měly opět rozjet. Od pondělí do čtvrtku bylo mimo provoz také středisko na Červenohorském sedle. „Od pátku zahajujeme denní provoz, v pátek pojede lanovka a modrá a žlutá sjezdovka," vzkázali návštěvníkům na webu provozovatelé areálu. Od čtvrtka je opět v provozu areál v Koutech. O víkendu by se znovu mělo rozjet také středisko v Hrubé Vodě na Olomoucku, otevřena bude od tohoto dne také půjčovna lyží a snowboardů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Resort Hrubá Voda

Štítky Lyžování, počasí, zima, sníh, sjezdovky, Hrubá Voda, Hlubočky, Jeseníky, Olomoucký kraj

Část skiareálů v kraji omezila přes týden provoz, o víkendu ale má být na horách opět rušno  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.