Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Šternberská zbrojovka získala cenu za exportní zakázku roku. Vozidla vyrábí pro Spojené arabské emiráty

Za kontrakt se společností Resource Industries ze Spojených arabských emirátů získala prestižní ocenění na galavečeru soutěže Exportér roku šternberská společnost Excalibur Army. Podnik patřící do koncernu Czechoslovak Group uspěl v kategorii exportní transakce podpořená státem, a to díky zakázce na dodání více než dvou set vozidel na podvozku Tatra. Hodnota kontraktu se může přiblížit dvěma miliardám korun.

Uzavření smlouvy se společností Resource Industries ze Spojených arabských emirátů (SAE) oznámil šternberský podnik v únoru 2023 na veletrhu IDEX 2023. „Kontrakt znamená výrobu a dodávky více než dvou set vozidel s podvozky Tatra na vojenské i civilní účely pro trh v SAE. Kontrakt po započítání nákladů partnera v SAE může dosáhnout hodnoty až 77 milionů eur,“ uvedl mluvčí Czechoslovak Group Andrej Čírtek.

Historické BVP z piedestalu odnesl moderní speciál. Šternberská zbrojovka začala stavět novou halu

Po čtyřiceti letech proběhl transport historického obrněného vozidla BVP-1 z podstavce v areálu šternberské zbrojovky Excalibur Army. O přesun bojového prostředku se symbolicky postaral jeden z nejnovějších produktů podniku – vyprošťovací a...

Pro Excalibur Army má zakázka hodnotu přibližně 47 milionů eur, finální kompletace vozidel probíhá totiž až na Blízkém východě. „Resource Industries v rámci projektu postavila produkční kapacity na montáž vozů a také testovací i servisní centrum. Excalibur Army zajistila transfer potřebných výrobních technologií a partnerovi dodává vozidla v CKD či SKD sadách a konstrukční podsestavy, ze kterých se ve Spojených arabských emirátech vozidla kompletují. Excalibur Army také zajistila dodávky vybavení, technickou podporu i školení a výuku personálu. Kontrakt navíc zahrnuje dodávku vyprošťovacích a odsunových vozidel Treva-30 z produkce Excalibur Army a pancéřovaných vozidel TITUS od společnosti Tatra Defence Vehicle, rovněž spadající do Czechoslovak Group,“ přiblížil zakázku mluvčí Čírtek.

Za hodnotnou spolupráci získala firma na začátku týdne ocenění na soutěži Exportér roku, kterou pořádá Hospodářská komora ČR. „Naši společnost Excalibur Army i skupinu CSG, do které patří, živí exportní zakázky s vysokou přidanou hodnotou, které pomáhají nejen našemu podnikání, ale celé české ekonomice. Vážíme si toho, že s financováním této zakázky pomohla Česká exportní banka, která je naším významným partnerem. I díky této spolupráci jsme se stali silným hráčem, který vyvíjí a vyrábí skvělé produkty a dokáže svoje know-how úspěšně přenášet i do zahraničí,“ řekl při přebírání ocenění David Střešinka, manažer rozvoje obchodu společnosti Excalibur Army, který má mezinárodní projekt na starosti.

Excalibur Army a Resource Industries podle zástupců Czechoslovak Group podepsali takzvaný letter of authorization, který je vyjádřením dalšího budoucího partnerství. „Resource Industries je na základě dokumentu držitelem exkluzivních práv na výrobu, distribuci a prezentaci vozidel na podvozcích Tatra Force pro SAE, včetně zajišťování servisních služeb a náhradních dílů,“ doplnil Andrej Čírtek.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Excalibur Army

Štítky Podnikání, ekonomika, firma, průmysl, Excalibur Army, Šternberk, ocenění, export, zakázka, Olomoucký kraj

Šternberská zbrojovka získala cenu za exportní zakázku roku. Vozidla vyrábí pro Spojené arabské emiráty  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.