Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Novoroční ohňostroj v Přerově bude v rockovém stylu, město slibuje báječnou podívanou a nové efekty

Obyvatelé Přerova si Nový rok 2024 budou moci zpříjemnit tradičně také ohňostrojem. Lidé ho nejlépe uvidí z břehu Bečvy pod hradbami, show bude trvat jedenáct minut a patnáct vteřin a ponese název Drž mě za ruce. Ohňostrůjce ho odpálí prvního ledna v osmnáct hodin.

"Ohňostroj bude mít čtyři hudební části. Rozhodl jsem se, že ho uděláme v rockovém stylu a zavzpomínáme na staré dobré rockové kapely a jejich hity. Doufám, že nám počasí bude přát, nebude vlhká inverze a lidé si tu společnou chvilku náležitě užijí. Dělám pro to vše už skoro dva měsíce," svěřil se Pavel Novák. Ohňostroj odpálí z parčíku, který Přerované znají pod názvem U majáku, a slibuje nové prvky a efekty.   

A proč nese ohňostroj název Drž mě za ruce? "Když jsem ohňostroj připravoval, proběhla mi hlavou vzpomínka na mého jmenovce, zpěváka Pavla Nováka mladšího, jak na svých koncertech při jedné písničce chtěl po lidech, ať se drží za ruce a jsou více pospolu. Proto tento název," řekl.

Za světelnou novoroční show zaplatí město Přerov 145 tisíc korun. Po skončení ohňostroje kolem v 18.30 bude Nový rok pokračovat svou poslední akcí povánočního kulturního programu na náměstí TGM. "Bude zde koncertovat oblíbená folkrocková kapela Fleret, kterou asi ponejvíce proslavila skladba Zafúkané," uvedl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

V Prostějově letos nebude na Silvestra ohňostroj, nahradí ho videomaping na budově radnice a diskotéka

Obyvatelé Prostějova se letos na konci roku nedočkají oblíbeného ohňostroje na náměstí. Vystřídá ho videomaping na budově radnice, který představí třicet let Prostějova v samostatné České republice. Lidé se na Silvestra dočkají hned dvou promítání...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky ohňostroj, Přerov, Nový rok, rock, efekty, město, oslava, styl, Pavel Novák

Novoroční ohňostroj v Přerově bude v rockovém stylu, město slibuje báječnou podívanou a nové efekty  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.