Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Na Šumpersku muž udusil svou přítelkyni polštářem. V hádce na něho hlasitě křičela

Až osmnáct let vězení hrozí padesátiletému muži ze Šumperska, který polštářem udusil svou přítelkyni. Na policii vypověděl, že popíjeli alkohol, pohádali se a žena na něj hlasitě křičela, tak ji chtěl umlčet. Muž skončil ve vazbě.

Policie dostala oznámení o vraždě ženy v obci na Šumpersku v sobotu po osmé hodině večer. 

"Oznamovateli se měl telefonicky svěřit známý, že zabil svou přítelkyni. Policejní hlídka okamžitě vyrazila zprávu prověřit," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman. Policisté v bytě opravdu našli osmačtyřicetiletou ženu bez známek života a rovněž padesátiletého muže, který přiznal, že přítelkyni udusil.

Muž vypověděl, že v sobotu odpoledne s přítelkyní popíjeli alkohol, a přitom se pohádali. "Muž ženu zároveň napadl a hodil jí na pohovku se slovy, aby se řvaním přestala, nebo ji zadusí. Když se neutišila, vzal polštář, přitiskl ho ženě na obličej a dusil ji do doby, než přestala jevit známky života. Večer mu zavolal známý, kterému se o události svěřil," popsal mluvčí policie.

Motivem vraždy byla podle něho pravděpodobně narůstající krize ve společném životě, muž i žena navíc měli problémy s alkoholem.

Policisté muže na místě zatkli a později podali návrhu na jeho vzetí do vazby, který soud akceptoval. Muž je stíhán pro zvlášť závažný zločin vraždy a hrozí mu až osmnáct let za mřížemi.

Policisté navrhli obžalovat ženu z Olomoucka z vraždy desetiměsíční dcery. Plačící dítě nemohla utišit

Policisté navrhli obžalovat čtyřiadvacetiletou ženu z Olomoucka ze srpnové vraždy její desetiměsíční dcery. Hrozí jí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Mladá matka zpočátku jakékoliv násilí vůči dceři popírala, podle policie šlo o zkrat,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky okres Šumperk, polštář, vražda, žena, alkohol, policie, udušení, vrah, zatčení, vazba

Na Šumpersku muž udusil svou přítelkyni polštářem. V hádce na něho hlasitě křičela  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.