Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Při sněhové kalamitě naboural do semaforu v Olomouci. Policie pátrá po řidiči Octavie

Vydatná sněhová nadílka z úvodu prosince měla nepříjemný vliv na jízdu řidiče či řidičky vozu Škoda Octavia v Olomouci. Auto nabouralo do sloupu světelné signalizace křižovatky na Nových Sadech, nehodu zachytil kamerový systém. Navzdory povinnosti přivolat policii řidič po chvíli z místa odjel. Policisté nyní při pátrání po vozidle a neznámé osobě za volantem žádají o pomoc veřejnost.

Hrozivě vypadající nehoda kamionu, který převážel nákladní a osobní vůz, zkomplikovala dopravu na dálnici D35 u Olomouce směrem na Ostravu. Přívěs začal tancovat po silnici, až se celá souprava dostala do smyku a převrátila se. Zraněn nebyl nikdo. ...

K dopravní nehodě došlo v sobotu 2. prosince krátce před 20. hodinou, automobil odbočoval z Rooseveltovy ulice na Zikovu. „Dosud neznámý řidič osobního automobilu Škoda Octavia kombi stříbrné barvy přesně nezjištěné registrační značky nezvládl řízení na zasněženém povrchu a narazil do sloupu semaforu. Po nárazu měl na místě chvíli setrvat a poté odjet neznámo kam. Podle zjištění policistů se jednalo o vozidlo s tažným zařízením a rýhou na pravých předních dveřích,“ sdělila policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Protože měl řidič podle zákona zřejmě povinnost nahlásit nehodu policii, jelikož došlo k poškození součástí nebo příslušenství pozemní komunikace, vyšetřují havárii policisté z olomouckého dopravního inspektorátu. „Žádáme svědky, kteří nehodu viděli a mohli by sdělit informace k totožnosti řidiče či ustanovení vozidla, aby, prosím, kontaktovali policisty dopravního inspektorátu Olomouc na telefonních číslech 974 766 251, 974 766 254 nebo prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158. Stejně tak žádáme, aby se ozvali i řidiči, kteří daným místem v inkriminovanou dobu projížděli a disponují videozáznamem z palubních kamer,“ doplnila mluvčí Vaňharová.

Ohodnoť článek

Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, dopravní nehoda, nehoda semafor, nehoda sníh, Olomouc, Policie ČR, pátrání

Při sněhové kalamitě naboural do semaforu v Olomouci. Policie pátrá po řidiči Octavie  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.