Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Padající stromy, požár v obývacím pokoji, ale i zavalení koně. Hasiči se na Štědrý den nezastavili

Hasiči v Olomouckém kraji měli letos velmi náročný Štědrý den. Důvodem bylo hlavně počasí, a to vítr, sněžení a tání sněhu. Kromě toho zasahovali také u dvou požárů a v Posluchově na Olomoucku vyprošťovali zavalené koně.

"Letos byl pro hasiče náročný Štědrý den, v průběhu svátečního dne jsme zasahovali u více jak 130 událostí. Většina našich výjezdů souvisela s padajícími stromy, tajícím sněhem a zvyšováním hladin vodních toků, kdy hasiči prováděli monitoring nebo pročištění koryt toků a propustků. Bohužel jsme zasahovali dvakrát i u požárů v rodinných domech," popsal mluvčí hasičů Zedněk Hošák.

V Hradčanech-Kobeřicícj na Prostějovsku začal hořet vánoční věnec, vše se naštěstí obešlo bez rozšíření požáru, plameny uhasili obyvatelé domu už před příjezdem hasičů. Ve Vrbátkách na Prostějovsku hořelo přímo v obývacím pokoji, podle Hošáka byl důvodem nejspíše zkrat v elektrickém zařízení. Obydlí poškodil kouř.

"Nejnáročnější situaci řešili hasiči v Posluchově na Olomoucku. Po zřícení většího plechového přístřešku na místě zůstali pod konstrukcí zavaleni dva koně. Hasiči zajistili šetrné vyproštění a asistovali přivolanému veterináři," uvedl mluvčí hasičů. 

Chystáte se do Jeseníků? Aplikace Záchranka má nový modul lavinové prevence. Ode dneška platí třetí stupeň

Zejména skialpinistům, ale i běžkařům a další turistům, kteří se v zimě vydávají do Jeseníků, pomůže nový mezinárodní modul lavinové prevence v aplikaci Záchranka. Zájemci zde najdou speciální piktogramy a detailní popis jednotlivých lokalit...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Štědrý den, hasiči, zásahy, požár, obývací pokoj, strom, Olomoucký kraj, okres Prostějov, Vrbátky

Padající stromy, požár v obývacím pokoji, ale i zavalení koně. Hasiči se na Štědrý den nezastavili  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.