Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

U Šantovky vyroste luxusní hotel Marriott. Developer Morávek krátce před Vánocemi podepsal smlouvu

Developerská skupina Redstone podepsala smlouvu o výstavbě luxusních hotelů se společností Marriott International. Otevřít by se měly v roce 2027 u Šantovky v Olomouci a v Pardubicích. Prestižní značka AC Hotels by Marriott zatím není v České republice zastoupena, ve světě má přes dvě stě hotelů ve více než třiceti zemích.

"AC by Marriott na nás zapůsobil svým stylem a orientací na zážitky hostů. Tato dynamicky se rozvíjející síť nabízí kvalitní služby pro moderní životní styl. Olomouc a Pardubice budou prvními českými městy, která se připojí k mapě metropolí s touto prestižní hotelovou značkou. To podpoří obchod, kongresy i cestovní ruch," uvedl v tiskové zprávě zakladatel skupiny Redstone Richard Morávek. Výši investice skupina nesdělila.

Vedení developerské skupiny Redstone podepsalo smlouvu o spolupráci se společností Marriott International krátce před Vánocemi. Luxusní hotely v Olomouci a Pardubicích budou součástí nově připravovaných multifunkčních obchodních a společenských center, otevřít by se měly v roce 2027. O design interiérů se postará studio Twenty2degrees pod vedením Nicholase Stoupase.

V Olomouci chce developer propojit hotel s výstavbou druhé etapy obchodního centra Galerie Šantovka, která bude více než na maloobchod zaměřena na volnočasové aktivity, kulturu, zábavu a gastronomii. V plánu je i progresivní divadelní scéna. Hotel bude mít 204 pokojů v jedenácti podlažích. Součástí bude střešní restaurace, denní bar, konferenční a společenské prostory propojené s kongresovým centrem, fitness a lázně.

AC Hotels by Marriott má více než 225 hotelů ve 33 zemích. "Z plánovaného debutu AC Hotels v České republice máme radost. Česká republika je pro Marriott důležitým trhem," uvedl Janusz Mitulski, Senior Director Central & Eastern Europe, Marriott International.

Třímiliardová proměna parkovišť u Šantovky: v Olomouci má vyrůst nová multifunkční čtvrť

V průběhu příštího roku předpokládá developerská skupiny Redstone olomouckého podnikatele Richarda Morávka začátek výstavby nové moderní části města nazvané Šantovka District. Ta je pozměněnou verzí původního záměru rozšíření stejnojmenné...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redstone

Štítky hotel, stavba, Marriott International, smlouva, podpis, Šantovka, Vánoce, Česko, Olomouc, Pardubice, Redstone

U Šantovky vyroste luxusní hotel Marriott. Developer Morávek krátce před Vánocemi podepsal smlouvu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.