Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Klidné oslavy Nového roku v Olomouckém kraji. Kvůli pyrotechnice lékaři ošetřovali jen tři úrazy

, aktualizováno 1. ledna 2024, 11:14

Oslavy Silvestra a Nového roku byly klidnější oproti předchozím letům. V noci lékaři v Olomouckém kraji vyjeli k více než sedmdesáti událostem, což je méně než loni. Úrazů spojených s pyrotechnikou ošetřovali pouze tři, šlo o poranění hlavy, obličeje a ruky. Hasiči měli jen drobné požáry.

"Oslavy příchodu nového roku 2024 byly poměrně klidnější oproti letům předchozím. Denní směna byla srovnatelná s tou loňskou, noční směna byla na výjezdy méně náročná než v roce 2023. Na denní směně bylo 127 výjezdů, na noční 76," potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranná služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

První výjezd roku byl v Přerově devět minut po půlnoci k úrazu hlavy zapříčiněným pyrotechnikou, nejčastěji v noci lékaři vyjížděli na Prostějovsku a Olomoucku.

"Výjezdy k úrazům spojeným  s pyrotechnikou byly celkem tři, dominovala poranění hlavy a obličeje, v jednom případě pak došlo k poranění horní končetiny," popsala mluvčí. Lékaři měli třináct výjezdů spojených s napadením, bitkami a šarvátkami, dvakrát se lidé pořezali sklem nebo nožem, byly tři otravy alkoholem a šest úrazů kvůli opilosti.

"Během 24 hodin jsme neřešili ani jeden případ bezvědomí či popálenin," dodala mluvčí záchranky.

"Od půlnoci do dopoledne registrujeme celkem šestnáct událostí. Jednalo se primárně o požáry krabic s pyrotechnikou a kontejnerů na komunální odpad," sdělil mluvčí hasičů Radek Buryánek. Téměř polovina požárů byla v prvních minutách Nového roku. "V prvních 15 minutách registrujete šest požárů. Jedná se o zahoření krabic od pyrotechniky, kontejneru na odpad, ve dvou případech tújí a požár čtyř pneumatik v obci Tovéř v otevřeném přístřešku. Vše se zatím obešlo bez významných materiálních škod," uvedl mluvčí hasičů.

Odhalené vzpěračky dražily kalendáře pro zámek ve Ptení. Za peníze nechal kastelán zasklít okna

Dražba jubilejního desátého kalendáře vzpěraček pomohla zámku ve Ptení na Prostějovsku. Kalendář, pro který se vysportované dívky letos svlékly, šel na dračku, výtěžek deset tisíc korun tak kastelán zámku, punkový muzikant Horset, využil na...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky pyrotechnika, oslavy, úrazy, Nový rok, lékař, slavnost, Olomoucký kraj, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, Přerov, okres Prostějov

Klidné oslavy Nového roku v Olomouckém kraji. Kvůli pyrotechnice lékaři ošetřovali jen tři úrazy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.