Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Muž na olomouckém sídlišti zemřel pod koly tramvaje, jeho totožnost potvrdí analýza DNA

, aktualizováno 10. ledna 2024, 14:30

V pondělí kolem 23. hodiny zemřel na Zikově ulici v Olomouci muž, který se podle informací dopravního podniku zřejmě vezl mezi dvěma tramvajemi spojenými do soupravy. Po střetu s kolejovým vozidlem už mu nebylo pomoci, smrtelnou nehodou se zabývají kriminalisté.

Na nádraží v Olomouci po manipulaci s ohněm dnes ráno zemřel mladý muž. Policie uvedla, že šlo zřejmě o sebevraždu, na jednom z nástupišť zůstalo ohořelé torzo těla. Provoz na železnici podle dostupných informací přerušený nebyl.

„Policie přijala oznámení o nálezu mrtvé osoby na tramvajových kolejích. Podle dosavadního zjištění zřejmě došlo ke střetu muže s tramvají," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. Doplnil, že tělo muže objevil řidič následující tramvaje. Záchranáři již nedokázali muži v kolejišti pomoci, přivoláni byli až k ohledání těla. „Byla to zranění neslučitelná se životem,“ řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková.

K zachycení muže přední částí druhého vozu tramvajové soupravy u zastávky Rožňavská na ulici Zikova došlo podle Hejtmana zatím nezjištěným způsobem. „Přesnou příčinu i míru zavinění dopravní nehody šetří olomoučtí kriminalisté. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti. Totožnost muže potvrdí až testy DNA,“ konstatoval policista.

Podle mluvčí DPMO Anny Sýkorové se podle předběžných informací tragédie stala poté, co se muž vezl mezi tramvajovými vozy a spadl. „Šlo pravděpodobně o jízdu na spřáhle,“ uvedla mluvčí Sýkorová. Nehoda se podle ní stále vyšetřuje. „V 23:00 byl vyhlášen odklon tramvají číslo 3 a 5, provoz byl obnoven od 05:50," dodala mluvčí.

Podobná smrtelná nehoda se stala v Olomouci také v prosinci 2003, nebezpečná zábava tehdy stála život čtrnáctiletého chlapce. Hoch se tehdy spolu se svým o dva roky starším kamarádem vozil na spojovacích hácích vozů tramvajové soupravy. Mladší z chlapců však za jízdy spadl a tramvaj ho vláčela zřejmě několik metrů, hoch zemřel na místě.

Na zastávce Výstaviště Flora v Olomouci se stala ve čtvrtek odpoledne nehoda, po které už nebylo sedmaosmdesátileté důchodkyni pomoci. Ženě přivřely dveře tramvaje nohu při vystupování a následoval její pád. Přesto se souprava rozjela a došlo k...

Poslední tragická nehoda s tramvají se stala v Olomouci loni v polovině září. Tramvaj tam tehdy usmrtila sedmaosmdesátiletou seniorku poté, co ženu při vystupování zachytily dveře a vůz se rozjel. Nehoda se stala ve Wolkerově ulici u Výstaviště Flora, seniorka vystupovala z druhého vozu tramvaje a přitom ji zachytily dveře za nohu. Případ policie vyšetřuje pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, nehoda, tragická nehoda, smrtelná nehoda, nehoda tramvaj, úmrtí, Olomouc, nehoda Zikova, DPMO

Muž na olomouckém sídlišti zemřel pod koly tramvaje, jeho totožnost potvrdí analýza DNA  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.