Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dva mladíci v Prostějově oloupili muže. Jeden byl z výchovného ústavu, druhý se zrovna vrátil z vězení

Nepolepšitelní jsou dva mladíci, kteří v noci v Prostějově oloupili muže a ukradli mu peníze a platební karty. Kriminalisté oba rychle vypátrali a vyšlo najevo, že jeden měl zrovna dovolenku z výchovného ústavu, druhý se tři dny před loupeží vrátil z vězení, kde byl za krádeže.

Loupež se stala dva dny po Štědrém dnu krátce před čtvrtou hodinou ranní v ulici Plumlovské v Prostějově. Ani jeden z lupičů ve věku 16 a 19 let není žádný svatoušek. 

"Svoji oběť si podezřelí s největší pravděpodobností vyhlédli už v nedaleké herně, kde se potkali. Když poškozený podnik opustil, vydali se za ním. Jakmile se ocitli v jeho blízkosti, řekli mu, aby se neohlížel, jinak že ho zmlátí, a přikázali mu, aby dal ruce na plastový kontejner," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Muže pak prošacovali a z levé kapsy kalhot mu vzali peněženku s 6500 korunami, osobními doklady a platebními kartami. Peněženku mu vrátili a platební karty a některé doklady po cestě odhazovali. Přepadený muž poté zavolal na linku 158, policie zakrátko zjistila totožnost obou lupičů.

Staršího kriminalisté zatkli před pár dny a obvinili ho z loupeže. Zajímají se o něho rovněž policisté z Olomouce, kde je podezřelý z krádeží. Recidivista skončil ve vazbě a hrozí mu až deset let vězení. 

"Co se týká mladistvého spolupachatele, ani on neunikne trestu. Vzhledem k tomu, že má nařízenou ústavní výchovu a jeho současné bydliště se nachází v jiném kraji, budou jeho skutek prověřovat a zpracovávat kolegové z daného kraje," dodala mluvčí policie.

Lupič na zastávce v Olomouci surově zbil muže, později zaútočil i na řidiče taxi. Skončil ve vazbě

Kvůli dvěma loupežím skončil mladík z Olomouce ve vazbě. Nejprve se na tramvajové zastávce v Olomouci vrhl na neznámého muže, surově ho zbil a ukradl mu peněženku s platební kartou. Před pár dny oloupil i řidiče taxislužby. Nyní je už za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky mladík, mladiství, loupež, recidivista, muž, policie, vazba, Prostějov, věznice, platební karta, Štědrý den, Olomouc

Dva mladíci v Prostějově oloupili muže. Jeden byl z výchovného ústavu, druhý se zrovna vrátil z vězení  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.