Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Svědci vyfotili motorkáře, kteří o víkendu pustošili hřebeny Jeseníků. Lidé si stěžovali na smrad a hluk

Šance na dopadení bezohledných motorkářů, kteří o víkendu na speciálně upravených strojích pustošili nejcennější partie Jeseníků, vzrostly. Svědci zachytili jak řidiče samotné, tak jejich zaparkované motorky. Správa chráněné oblasti má k dispozici i další fotografie a výpovědi. Chuligáni startovali pravděpodobně někde v Kopřivné.

Tři bezohlední motorkáři pustošili nejcennější partie Jeseníků v sobotu. Se speciálně upravenými stroji projeli po hřebenech hor trasu od Malé Morávky přes Petrovy kameny, Vřesovou studánku až k Šeráku a Ramzové a zpět. Případ už vyšetřuje policie. Výtržníkům hrozí pokuta až 100 tisíc korun.

Správa Chráněné krajinné oblasti potvrdila, že už obdržela řadu svědectví a k dispozici má také fotografie motorkářů. Všechny důkazy předává policii kvůli zjištění jejich totožnosti.

"Zaparkované motorky byly vidět na Ramzové směrem na Obří skály, jak je tam odbočka. Máme i fotografie ze sjezdovek a pak z Vozky, které ale zatím nemůžeme zveřejnit. Díky svědectvím jsme už vytvořili časovou osu a mapu jejich pohybu. Na Sedle je policie nechytila, protože v tu dobu už byli někde na Vřesové studánce. Na Sedlo se vrátili až později v podvečer a vypadá to, že startovali z Malé Morávky, respektive z Kopřivné," popsal mluvčí Chránění krajinné oblasti Jeseníky Pavel Jurka.

Svědci, kteří na ničemy na motorkách narazili, popisují hluk a smrad z výfuků. Na hřebenech zachytil motorkáře polský turista, na Červenohorském sedle je ve 12:11 vyfotil například Pavel Kovář. "Projížděli lesním porostem vlevo vedle vleku C dolů, kličkovali mezi stromy. Motory byly slyšet a hlavně byl strašný smrad z výfukových plynů. Fotky jsme pořídili z terasy kruhové restaurace na dolním konci vleku C. Byli jsme dost zaskočeni a překvapeni," uvedl.

Správa chráněné krajinné oblasti připomněla podobný případ z Krkonošského národního parku, kde stejný incident skončil pokutou 100 tisíc korun pro každého z řidičů.

"U nás se motorky pohybovaly od lesů, kde aktuálně zimuje například jeřábek lesní, až po národní přírodní rezervace, kde je i vstup, natož vjezd, mimo stezky zakázán. Několikrát projely také po frekventovaných běžeckých trasách, kde se jim vše muselo klidit z cesty. Řešíme porušení několika zákonů a zábavu na úkor přírody a bezpečnosti všech návštěvníků hor," dodal mluvčí chráněné oblasti Jurka.

Tři bezohlední motorkáři pustošili hřebeny Jeseníků. Projeli přes Petrovy kameny až na Šerák

Tři bezohlední motorkáři o víkendu pustošili nejcennější partie Jeseníků. Se speciálně upravenými stroji projeli po hřebenech hor trasu od Malé Morávky přes Petrovy kameny, Vřesovou studánku až k Šeráku. Správa chráněné krajinné oblasti hledá...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Chráněná krajinná oblast Jeseníky, Paweł Uchorczak, Pavel Kovář

Štítky motorky, vjezd, Jeseníky, zákaz, hluk, přestupek, pokuta, svědci, fotografie, policie, Malá Morávka, Kopřivná, Petrovy kameny, Šerák, Vřesová studánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alexander Blecherman

test

Pátek, 26. ledna 2024, 10:38Odpovědět

Pepa Čížek

asi bl.bce nerouzumíš humoru :D :D :D

Pátek, 26. ledna 2024, 08:19Odpovědět

Pepa Čížek

Ale oni ujezdili sníh!!!!

Čtvrtek, 25. ledna 2024, 12:34Odpovědět

Mira Glőckner

To ze sebe blbce jenom děláš, nebo jím opravdu jseš?

Čtvrtek, 25. ledna 2024, 18:26Odpovědět

Daniel Hrubý

Čistě pragmaticky neuškodili přírodě vůbec, protože ta si s tím poradí ukázkově i bez pomoci lidí. Hysterky by se měly zklidnit. Tedy ve smyslu devastace jednorázovým průjezdem. Druhá věc je, že se to nesmí, protože je to prostě zakázané. A zakázané je to, protože kdyby se to zvrhlo, tak už by tihle motorkáři opravdu devastovali přírodu a ani by je nenapadlo se s tím zatěžovat. Zákaz je namístě. Další věc je, že tohle vybavení není nejlevnější a ne každý si ho může dovolit. A tak to bude spíš o tom, že ten, kdo si to může dovolit. určitě ví, jak se z toho vykroutit. Naše legislativa je proti takovým přestupkům bezzubá. Takže to policie odloží. Ta si totiž netroufne odtáhnout ani špatně parkující auta. Pokud je "nechytí za ruku", nemají jim co dokázat. I když bude jisté, kdo tom byl, z právního hlediska jde pouze o podezření. A jestli je někdo vyfotil a sdílel? S trochou štěstí by je ti vandalové mohli i zažalovat za porušení zákona o ochraně osobnosti. V zemi, kde soudy dávají podmínky za znásilnění nezletilých dětí, je totiž možné všechno.

Čtvrtek, 25. ledna 2024, 12:19Odpovědět

Zbyněk Běhal

problém právě není v tom jednomu motorkáři. Problém je precedens a nerespektování zákona a pravidel a risk, který může odnést někdo jiný. Je to podobné jako, co se stane, když pojedu na červenou? Když tam nikdo nebude, nikomu neublížím, žádná škoda nevznikne.... Trochu divný přístup.

Čtvrtek, 25. ledna 2024, 16:33Odpovědět

Daniel Hrubý

Jednoduchý člověče. Z příspěvku: ...druhá věc je, že se to nesmí... atd. Trochu divné myšlenkové pochody. :-)

Pondělí, 29. ledna 2024, 07:32Odpovědět

Miroslav Suder

Problem s motorkari a se ctyrkolkama je nejen v chranenych oblastech. Ale i na obycejnych polnich cestach. Jsou to hodne bezohledni lide.

Čtvrtek, 25. ledna 2024, 05:45Odpovědět

An Zhi

Ochranáři by je tam nepustili ani za milion, tak doufám, jim k té směšné pokutě doúčtují co se dá. Protože jinak je to za hubičku, naschle za rok ????

Středa, 24. ledna 2024, 19:47Odpovědět

Anna Plevová

Příroda dostává ,,na frak" ze všech stran...tito ,,hrdinové"si pořádnou pokutu zaslouží...

Středa, 24. ledna 2024, 18:06Odpovědět

Jan Grešák

Nezůstane po nich žádná škoda, prý smrad z výfuku, takové keci... Kůrovce si hleďte, moulové.

Středa, 24. ledna 2024, 17:14Odpovědět

Zbyněk Běhal

ten les nebyl jejich a případnou škodu posoudí majitel. Můžu k vám na zahradu si přijít zajezdit, pokud "odborně" odhadnu, že nevznikne škoda?

Čtvrtek, 25. ledna 2024, 10:29Odpovědět

Mojmir Robes

Přesně tak!

Středa, 24. ledna 2024, 18:25Odpovědět

Zbyněk Běhal

přesně tak co? Že má dostat přes držku? Souhlas

Čtvrtek, 25. ledna 2024, 10:30Odpovědět

Paul Karlik

Co napachaji cyklisté v lese svymi sjezdy, vydřené drážky, odřené kořeny, to se nehodí. Některá mista jsem po letech nepoznal a ještě jsem na pěší cestě byl cyklistům překážkou, prej uhni dědku, jedu..

Středa, 24. ledna 2024, 18:09Odpovědět

Martin Novák

Tak nelezte na trail, kde se jezdí. Už jsem potkal i v ofiko parku chodce na trailu. Takze asi tak !

Středa, 24. ledna 2024, 21:07Odpovědět

Mira Glőckner

No ty bys taky potřeboval přes držku hňupe vypatlané!

Středa, 24. ledna 2024, 17:48Odpovědět

Zdeněk Gellrich

Jste stejné pako. U Vás je škoda, že jste se narodil.

Středa, 24. ledna 2024, 17:29Odpovědět

Svědci vyfotili motorkáře, kteří o víkendu pustošili hřebeny Jeseníků. Lidé si stěžovali na smrad a hluk  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.