Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Obce na Olomoucku varovaly před mužem, který měl lákat děti do auta. Podle policie to není pravděpodobné

, aktualizováno 26. ledna 2024, 9:47

Varování před podezřelým mužem, který měl lákat malé děti do auta, zveřejnily obce na jižním a jihovýchodním okraji Olomouce. Podle zástupců obecních úřadů byla o incidentech informována Policie České republiky. Ta oznámení hodnotí jako vysoce nepravděpodobná.

Ve čtvrtek publikovaly obce Krčmaň a Grygov na Olomoucku na svých sociálních sítích a webových stránkách informaci, která vyvolala u řady lidí obavy. „Upozorňujeme rodiče především menších dětí, aby dbali zvýšené opatrnosti a nepouštěli děti ven bez dozoru. V minulých dnech došlo k obtěžování dítěte v Majetíně, ve středu už i u nás v Krčmani, a to přímo na návsi,“ napsali zástupci Krčmaně.

Svědci vyfotili motorkáře, kteří o víkendu pustošili hřebeny Jeseníků. Lidé si stěžovali na smrad a hluk

Šance na dopadení bezohledných motorkářů, kteří o víkendu na speciálně upravených strojích pustošili nejcennější partie Jeseníků, vzrostly. Svědci zachytili jak řidiče samotné, tak jejich zaparkované motorky. Správa chráněné oblasti má k dispozici...

Podle poznatků z malé vesnice mezi Olomoucí a Přerovem se měl neznámý člověk pokoušet přesvědčit dítě k nasednutí do většího bílého auta s příslibem svezení, mobilu či jiných lákadel.

„Incidenty byly hlášeny Policii ČR, která přislíbila větší dohled v obci, ale přesto je nutné dbát opatrnosti a obezřetnosti,“ stojí na webových stránkách Krčmaně.

Varování uveřejnil také sousední Grygov. „I naše grygovská škola včera informovala děti a dnes informovala rodiče. Obecní úřad pracuje na poskytnutí kamerových záznamů policii,“ doplnili představitelé grygovského úřadu.

Situací se od konce minulého týdne zabývají olomoučtí policisté. „V Majetíně měl z vozidla s přívěsným vozíkem vystoupit muž a nabídnout nezletilé dívce svezení na sáňkách, které měl ve vozíku. O tři dny později měl muž z bílé dodávky lákat do vozidla nezletilého chlapce v obci Krčmaň, a to pod příslibem peněz na hry a na telefon. Stejný den večer viděl další nezletilý chlapec bílou dodávku se dvěma muži v obci Grygov. Hocha nikdo neoslovil, on jen o bílém vozidle slyšel ve škole od paní učitelky, která děti poučila, jak se mají chovat,“ sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policie zdůrazňuje, že žádné z oznámení nebere na lehkou váhu. „Na základě dosavadních informací a zhlédnutí kamerových záznamů se jeví oznámení o lákání dětí do vozidel jako vysoce nepravděpodobné. Šetřením byly zjištěné výrazné odchylky od prvotních sdělení. Nicméně oznámení nepodceňujeme a nadále je prověřujeme,“ uvedl Hejtman.

Mluvčí policistů ubezpečuje, že prověřování všech získaných informací, poznatků i kamerových záznamů probíhá s maximální důsledností a pečlivostí. „Posílili jsme také výkon služby v uvedených lokalitách. Informovali jsme ředitele základních škol, aby děti poučili, jak se mají v takových případech chovat. Zároveň jsme je požádali, aby nám oznámili další případné incidenty, o kterých se dozví,“ doplnil Libor Hejtman a s tím, že také rodiče, kteří by se o obdobné situaci dozvěděli od svých dětí, by se měli prioritně obrátit na Policii ČR a další postup konzultovat právě s policisty.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Obtěžování, děti, obtěžování dětí, upozornění, upozornění pro rodiče, ochrana dětí, Grygov, Krčmaň, Majetín, Velký Týnec, Olomouc, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obce na Olomoucku varují před mužem, který měl lákat děti do auta. Podle policie to není pravděpodobné  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.