Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Na Šumpersku někdo postřelil a zahrabal psa. Zbídačené zvíře se po několika dnech probralo, zatím žije

Otřesný případ řešili o víkendu v Libině na Šumpersku členové Unie práv zvířat. Na skládce hlíny náhodný kolemjdoucí našel zbídačeného psa, kterého se někdo výstřely do hlavy pokusil usmrtit a polomrtvé zvíře pak zahrabal. Nyní je pes na veterinární klinice a snad má nejhorší za sebou.

"Jsou chvíle, kdy se v nás všechno svírá. V sobotu volala kolegyně, že jí volal pán z Olomoucka, který při venčení svého psa našel na skládce hlíny úplně zbědovaného, zabláceného, vysíleného a těžce poraněného pejska, který tak tak žije, leží schoulený v blátě a sotva se hýbe," popsala na sociálních sítích strašidelný případ, který nemá obdoby, Diana Šlechtová z Unie práv zvířat.

Na místo bleskově vyjely Magdalena Huserová a Barbora Vašíčková z olomoucké pobočky unie, které psa odvezly na nejbližší veterinu. Pes měl zkrvavenou tlamu, z očí mu tekla krev a nebyl schopen chodit. Po načtení čipu se ukázalo, že jde o Bennyho. Narodil se v roce 2019 a je registrovaný na chovatelku, která je ovšem podle informací unie závislá na drogách. 

"Krev na hlavě způsobilo pět diabolek vystřelených klasickou vzduchovkou z bezprostřední blízkosti. Někdo psa střelil do hlavy s jasným záměrem ho zabít. Pravděpodobně v domnění, že je mrtvý, se rozhodl psa zakopat. Nejspíš ho ani ve snu nenapadlo, že pes je jen v bezvědomí a že krutou ránu osudu přežil, a proto se ani nenamáhal ho zakopávat nějak hluboko. Tato nedbalost pejskovi zachránila život," uvedla Šlechtová.

Podle veterinářky byl pes pod zemí delší dobu, zřejmě dva až tři dny. Členové unie pak Bennyho převezly na veterinární kliniku do Brna, kde se ukázalo, že jedna diabolka těsně minula páteř. Pes má poškozené obě oči, ale existuje naděje, že alespoň na jedno oko uvidí. Benny měl také otok pod krkem, okolnosti otřesného případu tak podle unie naznačují, že při střelbě ho zřejmě někdo musel uvázat, aby se necukal.

Unie práv zvířat zároveň zorganizovala sbírku, protože odhad nákladů na Bennyho léčbu přesahuje 50 tisíc korun. Už během víkendu stovky otřesených lidí poslaly dostatek peněz.  

"Pevně věříme, že si tento pejsek, který se jen tak nechce vzdát života a rozhodl se bojovat, zaslouží pomoc a naději na lepší život. Ještě nemáme úplně vyhráno, ale Benny se už sám postavil, vyčůral a najedl. Na klinice v Brně všichni dělají, co mohou. I oni jsou zděšení," popsala aktuální vývoj Unie práv zvířat. Případ už předala policii, která celou věc bude vyšetřovat patrně kvůli týrání zvířat.

Feny na Šternbersku trpěly v otřesných podmínkách. Chovatelům hrozí vysoké pokuty

Ve zcela nevyhovujících podmínkách drželi feny dva chovatelé z jednoho bytového domu v Moravském Berouně na Šternbersku. Jedna z nich byla podle inspektorů Státní veterinární správy uvázaná u železné branky na zahradě bez možnosti schovat se před...

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Unie práv zvířat/Diana Šlechtová

Štítky pes, týrání, střelba, zranění, krev, Unie práv zvířat, Olomoucký kraj, klinika, veterina, Brno, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PANDY PLYŠOVÉ

To je šileny,co dokáže psychopatická lidská rasa udělat bezmocným zviřátkům!!!Takové lidské zrůdy zneužívají zviřátka proto,že jsou to němé duše,neumí mluvit a nemůžou si říct o pomoc ani oznámit někomu,že je jejich majitel/ka psychopat/ka týrá!!! Lidská rasa je nejhorší rasa mezi živými tvory!!!

Pondělí, 5. února 2024, 17:27Odpovědět

Dagmar Novotná

Bože, jaké nelidské hovado tohle mohlo udělat??!! Majitelka??závislá na drogách.. někteří z nás lidí jsou kruté, znuděné, zvrácené zrůdy a bezmozci!!!!!

Pondělí, 5. února 2024, 09:59Odpovědět

Na Olomoucku někdo postřelil a zahrabal psa. Zbídačené zvíře se po několika dnech probralo, zatím žije  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.