Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Ve Zlatých Horách shořela část autobusu. Hasičům pomáhali i kolegové z Polska

U požáru linkového autobusu ve Zlatých Horách na Jesenicku zasahovali v pondělí ráno dobrovolní a profesionální hasiči z Olomouckého kraje společně s kolegy z Polska. Hořet začalo v motorovém prostoru, ve voze cestoval pouze řidič.

FOTOGALERIE: Nová budova i předávání cisteren dobrákům. Hasiči z kraje získali lepší zázemí a techniku

Poslouží k mytí i uskladnění velkých zásahových vozidel a také jako důležité zázemí pro hasiče s nejrůznějšími specializacemi. Na stanici profesionálních hasičů v Olomouci vyrostla nová přístavba za 45 milionů, ve které budou mít své vybavení,...

V pondělí ráno řešili hasiči v severních partiích Olomouckého kraje nejen následky silného větru, ale také požár linkového autobusu. Ten začal hořet ve městě Zlaté Hory na Jesenicku, jako první byla na místě místní dobrovolná jednotka, která zahájila hašení s hasicími přístroji. „Profesionální hasiči ze stanice Jeseník společně s polskými kolegy z Glucholaz navázali vysokotlakým proudem s pěnou. Zásah byl veden zvenčí i zevnitř,“ popsala situaci mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Ta doplnila, že k ohrožení osob nedošlo, v autobuse jel pouze řidič a událost se obešla bez zranění. Dopravce ve spolupráci s hasiči pak zajišťoval odtah poškozeného vozidla. „Na místě je náš vyšetřovatel, který zjišťuje výši škody a příčinu požáru,“ uvedla mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, zásah, požár, autobus, Zlaté Hory, HZS Olomouckého kraje, Jeseník, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Zlatých Horách shořela část autobusu. Hasičům pomáhali i kolegové z Polska  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.