Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Pejsek Benny z Libiny, kterého někdo střelil do hlavy a zahrabal, je v domácí péči. Bude mít svého advokáta

Čtyřletý pes Benny, kterého někdo o víkendu poblíž Libiny na Šumpersku několikrát střelil do hlavy a poté zahrabal, se už postavil na nohy a z veterinární kliniky se přesunul do domácí péče. Rekonvalescence však bude složitá. Unie práv zvířat najala advokáta, který bude hájit spravedlnost, aby lidé věděli, že toto si nemohou dovolit.

Podle lékařů z veterinární kliniky v Brně již Benny není v přímém ohrožení života a přesunul se do domácí péče k jedné z členek Unie práv zvířat. "Každou hodinu mu musí dávat nějaké kapání do očí nebo antibiotika. Když jsem ho viděla úplně se mi sevřelo srdce, protože jsem spatřila zlomeného a velmi smutného psa. Je strašně vyčerpaný a změny k lepšímu jsou velmi pozvolné. Je úspěchem, když zavrtí ocáskem nebo do vás strčí čumákem, protože vás cítí. Špatně totiž vidí a slyší," popisuje Bennyho stav Diana Šlechtová z Unie práv zvířat.

Čtyřletého psa se někdo o víkendu v Libině na Šumpersku výstřely do hlavy pokusil usmrtit a zvíře pak zahrabal. Podle veterinářů byl pes v hrobě dva až tři dny, nakonec ho našel náhodný kolemjdoucí. Pes měl zkrvavenou tlamu, z očí mu tekla krev a nebyl schopen chodit. V hlavě a těle měl několik diabolek a otoky na krku, jak ho někdo uvázal, aby ho mohl zastřelit. Na stranách jeho hrobu byly jasně viditelné otisky drápů, jak se Benny sápal ven.

Po načtení čipu se ukázalo, že se narodil se v roce 2019 a je registrovaný na chovatelku, která je podle informací Unie závislá na drogách.

"Benny má obrovské trauma, kolegyně se mu snaží zajistit klid a pohodu, aby mohl odpočívat. Vůbec se nedá odhadnout, jak dlouho bude rekonvalescence trvat, zda čtrnáct dní nebo půl roku. Nyní je v naší péči a máme i další nabídku, kdyby to kolegyně nezvládala," ubezpečuje Šlechtová.

Unie pro Bennyho objednala například ohrádku, protože do všeho naráží, jak špatně vidí. "Jednou si už lehnul u kolegyně ke křeslu, vypadalo to, že se trochu uvolnil. Potřebuje klid, pohodu a kontakt s člověkem, který mu neublíží," dodává Šlechtová.

Unie práv zvířat zároveň požádala pražského právníka Roberta Plicku přezdívaného jako advokát zvířat, aby Bennyho zastupoval. "Je to jeden z našich nejlepších advokátů v oblasti zvířat. Peníze ze sbírky proto využijeme nejen na veterinu, ale i na právní pomoc, abychom Beníkovi zjednali spravedlnost, aby lidé v naší republice věděli, že toto si nemohou dovolit," vysvětluje Diana Šlechtová z Unie práv zvířat.

Pejsek Benny ze Šumperska, kterého někdo střelil do hlavy a zahrabal, se už zotavuje. Unie našla jeho hrob

Čtyřletý pes Benny ze Šumperska, kterého o víkendu někdo střelil do hlavy a poté zahrabal, se na veterinární klinice zotavil natolik, že brzy půjde do domácího ošetřování. Členové Unie práv zvířat objevili a zadokumentovali Bennyho hrob, na...

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Unie práv zvířat/Diana Šlechtová

Štítky Benny, pes, výstřel, týrání, hlína, zranění, smrt, veterina, Libina, police, Unie práv zvířat, záchrana, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pejsek Benny z Libiny, kterého někdo střelil do hlavy a zahrabal, je v domácí péči. Bude mít svého advokáta  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.