Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Přiznej se, vyzvali hasiči z Bohuslavic sprejera, který jim poničil dodávku. Mají ho na fotopasti

Kosočtverci, vulgárními nápisy a klikyháky poničil hasičům v Bohuslavicích na Šumpersku neznámý vandal zásahový vůz. Klidný ale být nemůže. Vedení místního hasičského sboru totiž oznámilo, že sprejera má na záběrech z fotopasti, a vyzvalo ho, ať se rychle přizná, jinak ho nahlásí na policii.

"Zveřejňujeme fotky, jak se vandal vyřádil na našem hasičském autě. Jelikož máme vandala díky fotopasti vyfoceného, dáváme mu dva dny na přihlášení a klidné řešení této nepochopitelné situace. Pokud se sám nepřihlásí, tak celý případ předávám Policii ČR, která bude celou věc řešit," vyzval sprejera na sociálních sítích starosta Sboru dobrovolných hasičů Bohuslavice Pavel Dostál.

Upozornil zároveň, že členové sboru dělají veškerou práci a údržbu v rámci obce zadarmo a ve svém volném čase na úkor svých rodin. "Nechápeme tedy jednání, kdy pachatel ničí majetek, který využíváme a který se ve volných chvílích a někdy i za cenu vlastních prostředků dlouhá léta buduje pro blaho všech," dodal starosta.

Bohuslavický sbor má pětačtyřicet členů a se dvěma družstvy mužů a jedním družstvem veteránů se pravidelně účastní soutěží v požárním sportu. Jak uvedl iDNES, hasiči už si na vlastní náklady dali auto do pořádku. "Auto bylo umyto členy sboru, aby nedošlo k většímu poškození. Nicméně barva zanechala na automobilu viditelné stopy. Pachatel tohoto činu se nám zatím nepřihlásil," potvrdil dnes Dostál. 

Pokud by se celá věc nakonec přece jen dostala až na policii, vyšetřovala by se patrně kvůli poškození cizí věci, kde pachateli hrozí až rok vězení.

Řádění vandala za půl milionu. Na audině v Prostějově odlámal kliky, jedny dveře takřka rozpáral

Neznámý výtržník a zloděj se neobvykle agresivním způsobem pustil do dvou vozidel zaparkovaných v Plumlovské ulici v Prostějově. Nejprve se násilím dostal do odstaveného obytného vozu, který vykradl a poté se zaměřil i na osobní automobil Audi...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Sbor dobrovolných hasičů Bohuslavice

Štítky vandal, sprejer, auto, nápis, škoda, fotopast, výzva, přiznání, Bohuslavice, okres Šumperk, Policie České republiky, sbor dobrovolných hasičů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

tak kdyby ho měli na fotopasti, tak zveřejnijó nějaké záběr... ale takto to jen takovy bububu

Sobota, 17. února 2024, 23:38Odpovědět

Přiznej se, vyzvali hasiči z Bohuslavic sprejera, který jim poničil auto. Mají ho na fotopasti  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.