Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V reakci na tragickou střelbu v Praze šumperští strážníci pořídí neprůstřelné vesty a speciální pistole

V reakci na tragickou střelbu na filozofické fakultě v Praze z konce loňského roku Městská policie v Šumperku pořídí nové pistole a neprůstřelné vesty a strážníkům také zajistí výcvik na modelovou situaci aktivního střelce.

"V reakci na vnitrostátní události z roku 2023 a současnou situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti zahajuje Městská policie Šumperk projekt, který by měl přispět k její větší akceschopnosti. Cílem projektu je zajistit bezpečnost na území a umožnit strážníkům efektivně reagovat na nestandardní bezpečnostní rizika. Projekt zahrnuje šest klíčových iniciativ," vysvětlil ředitel Městské policie Šumperk Martin Pelnář.

Strážníci dostanou například nové retranslační radiové stanice, které zvýší dosah radiového spojení, a také deset nových radiostanic. Projekt mimo to zahrnuje nákup šesti neprůstřelných vest. 

"Po událostech v Praze v prosinci roku 2023, které zdůraznily potřebu dlouhých zbraní u bezpečnostních složek, bude Městská policie Šumperk vybavena čtyřmi kusy pistolí, karabin PDW 9. Tyto zbraně budou trvale uloženy na služebně a využívány jen při mimořádných příležitostech," vysvětlil Pelnář. Každý strážník kromě toho absolvuje odborný kurz na modelovou situaci v případě útoku aktivního střelce.

"Tento projekt představuje zásadní krok k posílení bezpečnostních kapacit Městské policie Šumperk a zvyšuje ochranu občanů ve městě," dodal šéf strážníků.

Z dětského domova na Přerovsku utekl šestnáctiletý svěřenec. Měl nařízenou ústavní výchovu

Policie pátrá po šestnáctiletém svěřenci Dětského domova ve Veselíčku na Přerovsku, který má nařízenou ústavní výchovu a z tohoto zařízení utekl. Mladiství se ukrývá na neznámém místě od začátku ledna letošního roku. Policie žádá veřejnost o...

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Jihlava

Štítky Praha, střelba, reakce, neprůstřelná vesta, pistole, bezpečnost, projekt, Šumperk, Městská policie, vybavení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

až někoho odpráskó v Prazéééé, teprve potom se možó kópit vesty !!! ... do té doby na nás všeci ßrrrali !!! tak je to na Moravě ze všeckym ! typycké české nacizmus.

Sobota, 17. února 2024, 17:20Odpovědět

V reakci na tragickou střelbu v Praze šumperští strážníci pořídí neprůstřelné vesty a speciální pistole  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.