Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nové lampy si posvítí na problémovou mládež, opilce a bezdomovce za nákupní galerií v Přerově

Nové osvětlení dostane problémová lokalita poblíž nákupní galerie v Přerově, kde se shlukuje problémová mládež, opilci z nedaleké hospody, ale také bezdomovci. Nové lampy u Mateřské školy Jasínkova a výměna starého osvětlení v ulici Interbrigadistů přijde na 150 tisíc korun.

Město se k výměně osvětlení na rizikovém místě za nákupní galerií rozhodlo po stížnostech zdejších obyvatel. Zhruba 70 procent z odhadované investice kolem 150 tisíc korun by mohla pokrýt dotace. Na rizikové místo nyní dohlíží Městská policie, asistenti prevence kriminality i republiková policie.

"V noční době jsme opakovaně řešili výskyt osob bez domova v zahradě Mateřské školy Jasínkova. V okolí se také pohybují návštěvníci nedalekého pohostinství a zejména v letních měsících se zde shlukuje problémová mládež," vysvětlil ředitel Městské policie v Přerově Omar Teriaki. Jedním z důvodů je podle něho nedostatečné osvětlení celé lokality, a tím pádem větší pocit anonymity.

"Stávající veřejné osvětlení už nesplňuje podmínky intenzity a rovnoměrnosti osvětlení, u mateřské školy totiž lampa zcela chybí, což snižuje pocit bezpečí. Rozhodli jsme se proto situaci řešit. Shodou okolností vypsalo Ministerstvo vnitra dotační program, do kterého jsme se přihlásili," dodal náměstek primátora Přerova Vladimír Lichnovský (ANO).

Město hodlá vyměnit mléčné stínění stávajících dvou lamp u dětského hřiště a u mateřinky chce nainstalovat zcela nové svítidlo.

Jeskyňáři 3D skenerem mapují poslední části Hranické propasti. Letos by chtěli práci dokončit

Možná už letos bude k dispozici ucelená prostorová mapa nejhlubší zatopené jeskyně světa, Hranické propasti na Přerovsku. Jeskyňáři by do konce roku chtěli pomocí speciálního 3D skeneru zaznamenat poslední suché podzemní části a zároveň je...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky bezpečnost, riziko, mládež, opilec, bezdomovec, osvětlení, Přerov, lampa, galerie, mateřská škola, Městská policie, radnice, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové lampy si posvítí na problémovou mládež, opilce a bezdomovce za nákupní galerií v Přerově  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.