Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejovým deváťákům z Hradce shořel na dálnici u Olomouce autobus. Z vozu včas unikli

, aktualizováno 18. února 2024, 13:46

Dopravu na dálničním obchvatu Olomouce ve směru na Ostravu zkomplikoval v neděli dopoledne požár autobusu, který převážel mládežnický tým hokejistů na zápas. Sportovci dokázali z vozu včas uniknout, se zahořením dopravního prostředku poté zápolili hasiči. Černý dým pozorovali Olomoučané i ze vzdálenosti několika kilometrů.

Ve Zlatých Horách shořela část autobusu. Hasičům pomáhali i kolegové z Polska

U požáru linkového autobusu ve Zlatých Horách na Jesenicku zasahovali v pondělí ráno dobrovolní a profesionální hasiči z Olomouckého kraje společně s kolegy z Polska. Hořet začalo v motorovém prostoru, ve voze cestoval pouze řidič.

U motoru autobusu vypukl požár v neděli okolo půl desáté dopoledne na 267. kilometru dálnice D35 u Olomouce. Na místo poblíž olomoucké části Nedvězí vyrazili hasiči a další složky integrovaného záchranného systému. „Plameny dopravní prostředek zcela poškodily. Dvacet cestujících se včas dostalo do bezpečí, na místo dorazil evakuační hasičský autobus. Doprava je v místě v tuto chvíli s omezením,“ uvedl mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Po desáté hodině byl podle serveru dopravniinfo.cz úsek v okolí požáru průjezdný levým jízdním pruhem. „Pokračujeme v likvidaci požáru a bezpečnostních opatřeních. Cestující jsou hokejisté mířící na zápas do Vsetína, událost se obešla bez zranění,“ doplnil mluvčí hasičů.

Na zimním stadionu ve Vsetíně měli proti domácímu týmu nastoupit v poledne k utkání extraligy devátých tříd hokejisté z Hradce Králové. Východočeši později sdíleli facebookový příspěvěk hasičů se záběry z požáru. „Kompletní tým našich deváťáků je v pořádku,“ ubezpečili zástupci klubu Mountfield HK. Podle serveru hokej.cz byl zápas odložen a pro duel na Valašsku se bude hledat nový termín.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Zdeněk Přikryl, Martin Schön

Štítky Požár, oheň, hasiči, zásah, Olomouc, požár autobus, požár dálnice, dálnice D35, D35, dálnice Olomouc, HZS Olomouckého kraje, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejovým deváťákům z Hradce shořel na dálnici u Olomouce autobus. Z vozu včas unikli  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.