Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ve Velké Bystřici žák vyskočil z okna základní školy. Má těžká zranění

, aktualizováno 19. února 2024, 12:33

Ve Velké Bystřici na Olomoucku žák zdejší základní školy vyskočil z okna. Stav chlapce je podle nepotvrzených informací vážný, ale stabilizovaný. Událost se stala v pátek, škola ihned informovala vedení města. Případ vyšetřuje police.

"Jde o nezletilého žáka, takže k tomu nebudeme poskytovat žádné informace," reagovala ředitelka Masarykovy základní školy a mateřské školy ve Velká Bystřici Jana Raková.

Zřizovatelem školy je město Velká Bystřice. "Paní ředitelka město informovala hned v pátek. Celou nešťastnou událost řešíme ve spolupráci se školou a se školním psychologem," sdělil starosta Velké Bystřice Marek Pazdera. Potvrdil, že šlo o žáka, který vyskočil z okna.

"Podle posledních informací je jeho stav vážný, ale stabilizovaný. Důvody, proč se to stalo, jsou předmětem šetření ve škole. Teď nechci o ničem spekulovat. Je to velmi nešťastná událost," dodal starosta města.

Na místě v pátek dopoledne zasahovala záchranka. "Byli jsme volání k nezletilému chlapci, který ležel u budovy školy. Byl nalezen kolemjdoucími," potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Na místo okamžitě vyjela posádka z Olomouce a přiletěl i vrtulník, protože záchranáři předpokládali vážnější zranění vzhledem k tomu, jak případ popsali kolemjdoucí. "Jelikož v Olomouci nemáme dětské traumacentrum, pacient byl směřován na dětské traumacentrum do Ostravy. Mělo se jednat o poranění hrudníku a břicha," dodala mluvčí záchranky.  

Celý případ již začala vyšetřovat policie. "V pátek před polednem jsme přijali oznámení o pádu žáka z okna budovy základní školy ve Velké Bystřici. Zraněný žák byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava. Dosavadním šetřením jsme nezjistili zavinění ze strany cizí osoby. Vzhledem k věku chlapce nebudeme k události poskytovat bližší informace," sdělil mluvčí policie Libor Hejtman.

Psi u domu na Uničovsku trpěli v hrozných podmínkách. Veterinární inspekce podala trestní oznámení

V naprosto nevyhovujících podmínkách přežívali dva kříženci německé dogy u jednoho z domů v obci Medlov-Králová na Uničovsku. Na místě provedli kontrolu veterinární inspektoři společně se zástupci obce s rozšířenou působností, majiteli byla...

Podle nepotvrzených informací šlo o třináctiletého žáka, který v pátek dopoledne v průběhu vyučovací hodiny opustil třídu, zřejmě kvůli toaletě, odešel však do třetího patra, kde otevřel volně přístupné okno a skočil z něj na nádvoří školy. Vše nasvědčuje tomu, že učitelka žáka zpočátku vůbec nepostrádala, našli ho až rodiče, kteří přicházeli do školy pro děti z nižších ročníků. Tuto verzi potvrzuje skutečnost, že záchranáře nepřivolala škola, ale kolemjdoucí. 

Ve Velké Bystřici se přes víkend vyrojila řada informací a nešťastná událost mezi obyvateli a hlavně mezi rodiči vzbudila vlnu nevole. Mezi lidmi se spekuluje o výchovných incidentech, šikaně, neřešených problémech nebo zdravotních komplikacích.    

Starosta Velké Bystřice Marek Pazdera přiznal, že po městě jde řada spekulací. "Bohužel to tak je, město bude celému případu věnovat pečlivou pozornost, aby se vše řádně vysvětlilo," ubezpečil starosta.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky žák, skok, okno, základní škola, zranění, Velká Bystřice, Olomoucký kraj, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Velké Bystřici žák vyskočil z okna základní školy. Má těžká zranění  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.