Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve věku nedožitých 87 let zemřel bývalý velitel 22. výsadkového pluku v Prostějově Jindřich Starý

Ve věku nedožitých 87 let zemřel bývalý velitel 22. výsadkového pluku v Prostějově a plukovník ve výslužbě Jindřich Starý. Prohrál boj s těžkou nemocí. Pohřeb se uskuteční tento pátek v 11.45 ve smuteční obřadní síni na městském hřbitově v Prostějově.

Zprávu o úmrtí Jindřicha Starého přinesl Klub výsadkových veteránů Prostějov.

"S hlubokou lítostí oznamujeme velice smutnou zprávu. Dne 19. února 2024 odešel do výsadkového nebe náš bývalý předseda, velitel VÚ 8280 Prostějov, náš kolega, přítel a kamarád Jindřich Starý," uvedl Klub výsadkových veteránů Prostějov na webových stránkách.

Poslední rozloučení s Jindřichem Starým se bude konat v Prostějově v pátek 23. února v 11.45 ve smuteční obřadní síni na městském hřbitově v Prostějově. 

"Zesnul tiše po dlouhé a těžké nemoci, která ho upoutala na posledních deset měsíců jeho aktivního a bohatého života na nemocniční lůžko. Do poslední chvíle všichni pevně doufali, že se jeho zdravotní stav stabilizuje a že se vrátí mezi nás. Jindrův zdravotní stav se nezlepšoval, spíše se zhoršoval. Bojoval jako správný vojenský výsadkář do posledních minut svého života. Odešel jeden z velice pracovitých lidí, který měl vřelý vztah k výsadkové komunitě, odešel hrdý výsadkář, který usiloval o sounáležitost a pevné přátelství mezi výsadkáři všech generací. Odešel člověk, který bude chybět nám všem," uvedl Klub výsadkových veteránů Prostějov.

Nový prezident má úzké vazby na Prostějov, první dáma pochází ze Šumperska. Brali se v Olomouci

Nový prezident České republiky Petr Pavel má úzké vazby na Prostějov. Sloužil na zdejším vojenském letišti a seznámil se zde také s novou první dámou Evou. Svatbu měli v roce 2004 na radnici v Olomouci. Eva Pavlová přitom pochází ze Šumperska.

Jindřich Starý se narodil se v Praze. Na vojenském učilišti ve Vyškově studoval motostřelecký směr, a protože se zajímal o parašutismus, usiloval o zařazení k prešovské 22. výsadkové brigádě. Byl velitelem čety pilotů balonů u balonové roty 22. výsadkové brigády v Prostějově, poté velitelem čety výsadkového zabezpečení a po studiích na Vojenské akademii se stal zástupcem velitele pro výsadkovou přípravu 22. výsadkového pluku a poté velitelem 22. výsadkového pluku. Později byl náčelníkem Krajské vojenské správy Brno a do civilu odešel v roce 1992 v hodnosti plukovníka. Byl také prezidentem Klubu výsadkových veteránů České republiky a předsedou Klubu výsadkových veteránů Prostějov.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Klub výsadkových veteránů Prostějov

Štítky úmrtí, velitel, výsadkář, výsadkový pluk, letiště, Prostějov, Česko, Praha, Vyškov, Brno, Jindřich Starý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve věku nedožitých 87 let zemřel bývalý velitel 22. výsadkového pluku v Prostějově Jindřich Starý  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.