Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Z bezdomovců u tělocvičny v Olomouci se vyklubali vysokoškoláci. Život na ulici byl součástí seminární práce

Z trojice bezdomovců, kteří spali v Olomouci venku pod přístřeškem, se vyklubali vysokoškoláci. Strážníkům vysvětlili, že kvůli seminární práci zkouší život lidí na ulici. Ačkoliv jim hrozila pokuta, strážníci pro tentokrát celou věc vyřešili domluvou.

Strážníci Městské policie Olomouc k trojici bezdomovců spících pod přístřeškem vedle tělocvičny na třídě Spojenců vyjížděli dnes po osmé hodině ráno na základě telefonátu. 

"Na místo byla vyslána hlídka a výsledek byl následující. Strážníci zde probudili tři mladíky ve věku 20 až 23 let. Ti uvedli, že jsou studenty vysoké školy a z důvodu seminární práce o osobách bez domova zkouší život na ulici," popsal mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

Na druhou stranu museli strážníci mladíkům připomenout, že na území města Olomouce platí obecně závazná vyhláška zakazující bivakování a táboření na některých vybraných prostranstvích. "Celý incident byl na místě nakonec vyřešen domluvami a po vynesení verdiktu mladíci místo opustili," dodal mluvčí.

Podobné případy jsou podle něho velmi ojedinělé. "Vzpomínám si akorát, že pár let zpátky byl podobný případ, kdy nějaký student, pokud si to dobře pamatuji, v rámci školního projektu zase na ulici žebral," podotkl mluvčí olomouckých strážníků.

VIDEO: Kříženec stafforda Freddie se po třech týdnech vrátil k paničce. Strážníci ho našli uvězněného v šachtě

Sedmiletý kříženec stafforda Freddie, který se ztratil na konci loňského roku při venčení v okolí Klášterní Hradiska v Olomouci, se po více než třech týdnech díky olomouckým strážníkům vrátil domů. Našli ho uvězněného v meliorační šachtě na Černé...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky student, bezdomovec, seminární práce, ulice, život, strážník, městská policie, přestupek, domluva, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z bezdomovců u tělocvičny v Olomouci se vyklubali vysokoškoláci. Život na ulici byl součástí seminární práce  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.