Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Školy v kraji se připravují, jak se bránit útočníkovi se zbraní. Policie pořádá školení pro pedagogy

Pět desítek pedagogů a zaměstnanců základních a středních škol z Šumperska a Jesenicka připravovali policejní experti na situaci, co dělat, kdyby do školy vtrhl útočník se zbraní. Semináře se budou konat také na Olomoucku, Přerovsku a Prostějovsku.

V reakci na tragickou střelbu v Praze šumperští strážníci pořídí neprůstřelné vesty a speciální pistole

V reakci na tragickou střelbu na filozofické fakultě v Praze z konce loňského roku Městská policie v Šumperku pořídí nové pistole a neprůstřelné vesty a strážníkům také zajistí výcvik na modelovou situaci aktivního střelce.

V reakci na prosincovou tragickou střelbu na Filozofické fakultě v Praze policie ve spolupráci s Krajským úřadem pořádá semináře Aktivní útočník ve školském zařízení.

"Školení je primárně určené pro pedagogické i nepedagogické pracovníky základních a středních škol," uvedla Markéta Kallerová z krajského ředitelství policie. Tento týden se školení uskutečnilo na Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole v Šumperku a zúčastnilo se ho na padesát pedagogů ze Šumperska a Jesenicka. 

"Přednášející přiblížili problematiku aktivního útočníka a vysvětlili, čím je takový útok specifický. Stěžejní část programu byla zaměřena na zvládnutí ozbrojeného útoku ve školském zařízení a na činnost a způsob komunikace s policií po zahájeném útoku. Dále policejní specialisté předali doporučení, jak se nejlépe zachovat v situaci útoku. To vše v souladu se strategií U S B, Utíkej, schovej se, bojuj," uvedla Kallerová.

Součástí semináře byly i rady týkající se prevence a odhalení útoku už v přípravné fázi. Podobné semináře pro pedagogy z Olomoucka, Přerovska a Prostějovska se uskuteční v Olomouci během letošního března.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky seminář, útok, střelec, škola, pedagog, prevence, policie, Olomoucký kraj, Šumperk, střelba, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Praha, Jeseník, školské zařízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Školy v kraji se připravují, jak se bránit útočníkovi se zbraní. Policie pořádá školení pro pedagogy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.